«Δροσιά» εντός κι εκτός
Παρασκευή 14 Ιούλη 2000

Στα Χανιά ο Δημήτρης Μητροπάνος
Τη Δευτέρα (9μμ), στο Θέατρο Πέτρας φιλοξενείται ο Σωκράτης Μάλαμας, παρουσιάζοντας επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και ανέκδοτα κομμάτια. Με τη συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πέτρας.

Την ελισαβετιανής εποχής τραγωδία του Κρίστοφερ Μάρλοου «Εδουάρδος Β`», παρουσιάζει τη Δευτέρα (και Τρίτη) στο Ηρώδειο το «Θέατρο του Νέου Κόσμου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζα, σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη, κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ, μουσική Αριστείδη Μυταρά, χορογραφία Αγγελικής Στελλάτου. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Λιγνάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νίκος Χατζόπουλος, Σωκράτης Αλαφούζος κ. ά.

«Νυχτερινά Ερωτικά, σερενάτες και καλέσματα» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στη Ρεματιά Χαλανδρίου, την Κυριακή (9.15μμ), ο Γιώργος Κουρουπός και ο Σπύρος Σακκάς. Λαϊκές σερενάτες και αριέτες, δημοτικά τραγούδια μεταγραμμένα για πιάνο από το συνθέτη, αλλά και τραγούδια των Χατζιδάκι, Βαμβακάρη και δικά του βασισμένα σε ποίηση γνωστών δημιουργών συνθέτουν το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Εκεί που η Μουσική σμίγει με την Ποίηση».

Στο γλυπτό θέατρο Αιξωνής, στη Γλυφάδα θα δώσει συναυλία αύριο η Ελένη Βιτάλη.

Ο Νίκος Παπάζογλου και η «Λοξή Φάλαγγα» εμφανίζονται αύριο (9μμ) στο Δημοτικό Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (Γαρδίκη και Σμόλικα), παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

«Εδουάρδος ο Β`» στο Ηρώδειο
To φημισμένο «Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας της Λυών» ανοίγει την αυλαία του «6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας», παρουσιάζοντας σήμερα και αύριο, στο αμφιθέατρο του Κάστρου (9.30 μ.μ.), χορογραφίες των: Ουίλιαμ Φορσάιθ, Γίρι Κίλιαν, Νάτσο Ντουάτο. Ακολουθεί (Κυριακή και Δευτέρα, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας) η Καναδέζα Μαρί Σουινάρ με την «Ιεροτελεστία της Ανοιξης».

Τρίτη και τελευταία μέρα η σημερινή του «Ροκγουέιβ Φεστιβάλ», στο πάρκο «Πύργος Βασιλίσσης» (Λ. Δημοκρατίας, Αγ. Ανάργυροι). Από τη σκηνή του φεστιβάλ, πάντως, θ' απουσιάσουν οι «Iron Maiden», καθώς ακυρώθηκε η συναυλία τους. Αναμένεται να εμφανιστούν οι «Dream Theater», «In Flames», «Sepric Flesh» και «On Thorns I Lay».