ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγωνιστικό προσκλητήριο

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες παίρνει το ΠΑΜΕ. Σύσκεψη συνδικάτων τη Δευτέρα για την οργάνωση της πρώτης αγωνιστικής κινητοποίησης η οποία προτείνεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη  έξω από το υπουργείο Εργασίας

Παρασκευή 14 Ιούλη 2000

Την πρώτη αγωνιστική «βολή» των εργαζομένων θα δεχτούν την ερχόμενη Δευτέρα οι κυβερνητικές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χτες σε βάρος ιστορικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Τη σημαία του αγώνα κρατάει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο το οποίο καλεί κάθε σωματείο, συνδικαλιστή, μαζική οργάνωση σε μια πρώτη σύσκεψη τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Θέμα της σύσκεψης θα αποτελέσει η διοργάνωση καθιστικής διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 20 του μήνα, το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Σε χτεσινό δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή απόφαση της κυβερνητικής Επιτροπής, επιταχύνει την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων στο όνομα της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την πλήρη κατάργηση του οκτάωρου, τη γενίκευση του ωρομίσθιου, την επέκταση συμβάσεων ορισμένου χρόνου και την απαλλαγή των εργοδοτών από την υποχρέωση καταβολής ασφαλίστρων και άλλα, να πολλαπλασιάσει την εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων και τα υπερκέρδη του κεφαλαίου. Η επίθεση κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΣΕΒ, δε θα είχε αυτό το βάθος και αυτή την ένταση, αν δεν είχαν, επί της ουσίας και συνειδητά μαζί τους, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλες κεντρικές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι πλειοψηφίες αυτές, έχουν συστρατευτεί με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους.

Λογαριάζουν όμως, όλοι τους... χωρίς τον ξενοδόχο. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και παραταξιακές προτιμήσεις, δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν μοιρολατρικά τη θύελλα που έρχεται.

Το ΠΑΜΕ εκφράζοντας αυτήν ακριβώς την ανάγκη για αντίσταση και αποτελεσματική δράση, απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλους τους μισθωτούς, να δράσουμε με αγωνιστική ενότητα, με ταξική συνέπεια. Να απαιτήσουμε:

- Καμία απολύτως αντεργατική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

- Πλήρη απασχόληση με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Μέτρα επιβίωσης των ανέργων.

- Αμεση, γενικευμένη νομοθετική εφαρμογή του 35ωρου, με 7ωρο, πενθήμερο και εξαήμερη ασφάλιση.

- Κατάργηση υπερωριών και υπερεργασίας.

- Κοινωνική ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική.

- Αμεση καταβολή στα ασφαλιστικά ταμεία των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους.

Καλούμε τα σωματεία, συνδικαλιστές και όλες τις μαζικές οργανώσεις τη Δευτέρα 17.7.2000 στις 7 το απόγευμα σε σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) για να ενισχύσουμε το περιεχόμενο των αιτημάτων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να συντονίσουμε την αγωνιστική δράση μας και να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση με καθιστική διαμαρτυρία την Πέμπτη 20.7.2000 το απόγευμα, μπροστά στο υπουργείο Εργασίας».