ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ερχεται η τελική νίκη!
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006

Ο Χρήστος Τέγος
Με αισιοδοξία για την τελική νίκη, δίνει τη μάχη του β΄ γύρου των εκλογών για το Δήμο Καρδίτσας, ο συνδυασμός «Νέα Καρδίτσα», με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Τέγο. Τα μηνύματα που φτάνουν από τις γειτονιές της πόλης και τα δημοτικά διαμερίσματα δείχνουν ότι η νίκη θα είναι μεγάλη και ο Δήμος της Καρδίτσας θα συνεχίσει να έχει μια Δημοτική Αρχή που θ' αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και θ' αγωνίζεται για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Τη θέληση του καρδιτσιώτικου λαού επιχειρούν ν' αλλοιώσουν οι αντίπαλοι του κομμουνιστή δημάρχου, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Δομ. Βερίλλης, που «πέρασε» στον β΄ γύρο και ο δήθεν «αντάρτης» της ΝΔ, Χρ. Παλαμιώτης, που βγήκε τρίτος, οι οποίοι, με κοινή δήλωσή τους, ανακοίνωσαν ότι συνενώνουν τις δυνάμεις, με κοινό στόχο να εμποδίσουν την επανεκλογή του Χρ. Τέγου. Για να πετύχουν τον διακηρυγμένο στόχο τους, επιδίδονται σ' ένα «λυσσασμένο αγώνα», χωρίς αρχές και δίχως ντροπές. Χρησιμοποιούν βρώμικα μέσα, ενεργοποιούν στο πλευρό τους «λυτούς και δεμένους», εξακοντίζουν ανέντιμες συκοφαντίες.

Η τελευταία ατιμία τους αφορά στην προσπάθειά τους να «φορτώσουν» στο συνδυασμό του κομμουνιστή δημάρχου την κατηγορία της «δωροδοκίας ψηφοφόρων»!

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, λοιπόν, συνελήφθη από την Αστυνομία ένας Καρδιτσιώτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μοίραζε ψηφοδέλτια και χρήματα σε Τσιγγάνους της περιοχής, με σκοπό να τους δωροδοκήσει για να ψηφίσουν το συνδυασμό της «Νέας Καρδίτσας». Η σύλληψή του έγινε σ' ένα δρόμο της πόλης, μετά από καταγγελία και υπόδειξη υποψήφιου συμβούλου του συνδυασμού του Χρ. Παλαμιώτη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου, ανακρινόμενος, είπε ότι δεν είχε καμιά σχέση μ' αυτά για τα οποία τον κατηγόρησαν. Παρ' όλα αυτά κρατήθηκε στην Αστυνομία και, χτες, πέρασε αυτόφωρο. Στη δίκη κατέθεσαν πολλοί Τσιγγάνοι και όλοι είπαν ότι δεν υπήρξε καμιά προσπάθεια δωροδοκίας τους από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο, λόγω έλλειψης στοιχείων και της απουσίας του αστυνομικού, που ήταν ο βασικός μάρτυρας, επιφυλάχτηκε να βγάλει απόφαση για τις 30 Οκτώβρη.