Οι... συμβουλάτορες
Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥΣ τους κυρίους εμείς τους φιλοξενούμε και μάλιστα με όλες τις τιμές και τις παροχές. Για την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλάμε, που μας την παρουσίασε χτες ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξη Τύπου.

Αν ο υπουργός Οικονομίας αισθάνεται υπερήφανος που έχει τέτοιους «επιθεωρητές» και τιμητές της οικονομικής κατάστασης στη χώρα είναι δικό του πρόβλημα. Ο ελληνικός λαός πάντως δε συμμερίζεται τη γνώμη του. Ούτε ακόμη και αυτοί που δηλώνουν υποστηρικτές της ΝΔ.

Τι είπαν οι εν λόγω αντιπρόσωποι; Οτι οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί στην Ελλάδα και επιβαρύνουν - λένε - τους δείκτες της οικονομίας. Να υποθέσουμε μήπως ότι θα τους ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να ζήσουν για μερικούς μήνες με τον κατώτερο μισθό που συμφώνησαν ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ;

Οσο για το Ασφαλιστικό ...βιάζονται κιόλας. Θέλουν αλλαγές το συντομότερο δυνατό, γιατί αλλιώς μας προειδοποιούν ότι θα μείνουμε πίσω στην ανάπτυξη. ΄Η τέλος πάντως ό,τι εννοούν αυτοί με τη συγκεκριμένη λέξη.

Αν η κυβέρνηση μας τους παρουσίασε για ...φόβητρο ή για να μας επιδείξει τι είδους πιέσεις δέχεται, ας ξέρει ότι «δε μασάμε». Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που μας τους παρουσίασε ως παραδείγματα και καλούς οικονομικούς συμβουλάτορες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία για το Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος κι αφού το λέει δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον κυπριακό λαό (αυτόν που είπε όχι στο «σχέδιο Ανάν») και ...κάποιους στην Αθήνα. Αυτούς που ακόμα γκρινιάζουν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και κάνουν ό,τι μπορούν για να θεωρηθεί ως μη γενόμενο και ασήμαντη λεπτομέρεια.


Γρηγοριάδης Κώστας

Το πού βρίσκονται όλοι αυτοί μάλλον θα το διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα. Γιατί, βλέπετε, όταν υπάρχει αυτό που λένε «κινητικότητα» γύρω από το Κυπριακό, συνήθως κάτι στραβό μαγειρεύουν Αμερικανοί και Βρετανοί.