Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...
Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτακτη γενική συνέλευση των γιατρών του Ασκληπιείου Βούλας έχει συγκαλέσει για σήμερα η Τριμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου μετά τη δημοσιοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας για το ξεπούλημα του Ασκληπιείου σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο.

Ομως η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Σ' αυτή γίνεται λόγος γενικά για τα οξυμένα προβλήματα του Ασκληπιείου και... την εγκατάλειψη «των έργων» που είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Και σε δεύτερο επίπεδο σημειώνεται ότι είναι πρόκληση το γεγονός πως τα τρωκτικά της Υγείας θα αγοράσουν το οικόπεδο - φιλέτο του Ασκληπιείου έναντι επτά δισ. ενώ αξίζει 200!

Είναι πράγματι πρόκληση ενώ ξεπουλιέται το νοσοκομείο κάποιοι να ερίζουν για το ύψος της τιμής του. Αφήνοντας στο απυρόβλητο τις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για την κατάσταση του Ασκληπιείου και συνολικά της Υγείας. Αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την Υγεία, αλλά και το ρόλο των κρατικοδίαιτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που λειτουργούν σαν ιμάντας για το πέρασμα των αντιλαϊκών ιδιωτικοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί δεν έχουν παρά να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και να αγωνιστούν για να μην περάσει η επαίσχυντη συμφωνία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.