ΓΟΝΕΙΣ
«Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και φροντιστήρια κλειστά»

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας

Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας, μόρφωση για όλα τα παιδιά, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία απαίτησαν χτες οι γονείς με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Αντιπροσωπεία των ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής και τοπικών Ενώσεων Γονέων που συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση, συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Κ. Ράμμα.

Σύμφωνα με τους γονείς, επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της κυβέρνησης στην πολιτική όξυνσης των ταξικών φραγμών και της υποχρηματοδότησης, αφού ο εκπρόσωπος του υπουργείου για τις δαπάνες για την Παιδεία παρέπεμψε στη γενικότερη οικονομική πολιτική και εμφάνισε ως φυσιολογικό το 42% των μαθητών να θεωρούνται ακατάλληλοι για συνέχιση των σπουδών τους. Οι γονείς κατά τη συνάντηση ζήτησαν την απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να αποσπάσουν κάποια σχετική δέσμευση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε πάντως ότι έχει δοθεί οδηγία να μη χρησιμοποιηθεί.

Η ΑΣΓΜΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «εμφανίζει τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς και τις ανάγκες της Παιδείας ως εχθρούς του έθνους, της οικονομίας και της ανάπτυξης». Οι γονείς απαιτούν σχολεία δημόσια και δωρεάν, ανοιχτά στη μόρφωση όλων των παιδιών, χωρίς φραγμούς και εμπόδια, και κλειστά τα φροντιστήρια και τονίζουν ότι θα «στηρίξουν τα όνειρα και τις προσπάθειες των παιδιών τους».