ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με συναγωνιστές τα παιδιά τους

Στα κατειλημμένα σχολεία της Γκράβας βρέθηκαν χτες το πρωί συνδικαλιστές από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες για την Παιδεία

Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006

Από τη συζήτηση εργαζομένων και μαθητών σε ένα από τα πηγαδάκια που στήθηκαν χτες στην Γκράβα
Στο πλευρό των παιδιών της εργατικής τάξης, των δικών τους παιδιών, που αγωνίζονται για ουσιαστική μόρφωση βρέθηκαν χτες το πρωί συνδικαλιστές από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας που περιόδευσαν στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. «Ηρθαμε να σας πούμε ότι είμαστε μαζί σας, δεν είστε μόνοι σας. Πρέπει να συνεχίσετε. Η υπεράσπιση της Παιδείας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των γονιών σας...», σημείωσε ο Γιάννης Κομνηνός, πρόεδρος του Συνδέσμου και μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενος σε μαθητές και μαθήτριες που υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του σωματείου στα υπό κατάληψη σχολεία τους, σε προαύλια «στολισμένα» με τα συνθήματα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ): «Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα». «Ολοι οι μαθητές στους δρόμους».

«Δεν το 'χουν κάνει άλλοι αυτό»... ήταν η αντίδραση πολλών παιδιών στην έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης των ταξικών δυνάμεων, στην ανακοίνωση του σωματείου που κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι και τόνιζε: «Δημόσια, δωρεάν, λαϊκή Παιδεία». «Είναι τιμή μας», είπε ένας μαθητής, συμπυκνώνοντας την ανάγκη να ενισχυθεί και να εκφραστεί πολύμορφα η συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των μαθητών. «Η τιμή είναι δική μας που βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας», ήρθε άμεσα η απάντηση. Στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν, εκφράστηκε έντονα η οργή των μαθητών για τη συκοφάντηση του αγώνα τους από τα ΜΜΕ, για τις αβάσιμες κατηγορίες περί «υποκινητών». Οι συνδικαλιστές επισήμαναν πως το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους.

Συσκέψεις και εξορμήσεις

Τις επόμενες μέρες κλιμακώνεται η δράση των ταξικών συνδικάτων για την Παιδεία.

Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και Φαρμάκου πραγματοποιούν συσκέψεις, στα γραφεία τους, την Πέμπτη 26 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ.

Συσκέψεις διοργανώνουν ακόμα, την Παρασκευή 27 Οκτώβρη, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (11 π.μ.) και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (6 μ.μ.) στα γραφεία τους.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας προγραμματίζει εξορμήσεις στις επιχειρήσεις «Καζής», «Καούσης», «Μεβάκο» και «Γκράντεξ».

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Περιστέρι (από το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, τα παραρτήματα των Συνδικάτων Οικοδόμων και Κλωστοϋφαντουργών), στην Καλλιθέα (από τα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων) και την Κυψέλη (από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων).