Φονικές κακοτεχνίες
Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006

ICON

Τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 31.246 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα. Αλλοι 56.224 έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι 407.403 ελαφρά. Η κατάσταση του οδικού δικτύου με τις κακοτεχνίες και τις ελλείψεις του αποτελεί το βασικότερο παράγοντα, που «εξαφανίζει» κάθε χρόνο μία κωμόπολη από τη χώρα μας.

Χτες πραγματοποιήθηκε άλλη μια διημερίδα για την ...αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και διοργανωτής της ήταν η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, όπως και εκπρόσωποι των υπουργείων Περιβάλλοντος, Μεταφορών και Παιδείας. Μιλώντας η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έκανε λόγο για ξεχαρβαλωμένο οδικό δίκτυο. Αναφερόμενη στις συνθήκες κυκλοφορίας της Αθήνας, ανέφερε ότι «αυτή η πόλη εχθρεύεται τους πολίτες της», προσθέτοντας ότι η χαρά να μετακινείται κάποιος με ελεύθερη βούληση έχει καταντήσει καταναγκασμός.

Στην εισήγησή του, με θέμα: «Δίκυκλο και επικινδυνότητα στην κυκλοφορία», ο ταξίαρχος Α. Βιτωράκης, διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, τόνισε ότι το πρώτο 7μηνο του 2006 στην Αττική σκοτώθηκαν σε τροχαία 160 οδηγοί, 31 επιβάτες και 63 πεζοί. Το 51% των νεκρών είναι δικυκλιστές.