Επιστολών το ανάγνωσμα
Σάββατο 15 Ιούλη 2000

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για την επιστολή, που είχε στείλει παλιότερα ο κ. Χριστόδουλος - ως μητροπολίτης Δημητριάδος - στον Μ. Εβερτ θα 'χετε διαβάσει ή ακούσει. Αλλωστε, το θέμα απασχόλησε εκτενώς τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες.

Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, ο Μ. Εβερτ δεν ήταν ο μόνος αποδέκτης επιστολής του αρχιεπισκόπου. Σύμφωνα, με όσα γράφει το χτεσινό «Καρφί» - πάντα καλά πληροφορημένο σχετικά με το ΠΑΣΟΚ - ανάλογη επιστολή είχε στείλει ο κ. Χριστόδουλος στον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1989, όταν έχασε τις εκλογές. Στην επιστολή αυτή, «ο τότε μητροπολίτης Δημητριάδος τον εμψυχώνει, κάνει έμμεση αναφορά ακόμη και στο Ειδικό Δικαστήριο, υπενθυμίζοντας τη γνωστή ρήση Καραμανλή ότι "τους πρωθυπουργούς τους στέλνουν στα σπίτια τους, αλλά όχι στα δικαστήρια"» γράφει το «Καρφί». Αποδέκτης επιστολών ήταν, επίσης, και ο Κ. Σημίτης. Μιας επιστολής το 1996, όταν κέρδισε τις εκλογές και άλλης μιας, μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Σημειώνει σχετικά μ' αυτές το «Καρφί»: «Στις επιστολές αυτές ο Χριστόδουλος εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον πρωθυπουργό, αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, του λέει πως είναι ένας "έντιμος άνθρωπος, καλός τεχνοκράτης" και τον συγχαίρει για την ανάληψη της ηγεσίας στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ». Ακόμη και στον Ακη Τσοχατζόπουλο έχει στείλει επιστολή ο κ. Χριστόδουλος, όταν έχασε τη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς, οι σχέσεις του με τους εκπροσώπους του δικομματισμού είναι πολύ καλές, παρά τα όσα αντίθετα ισχυρίζονται ορισμένοι.