ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Ο Δήμος Αθηναίων να διακηρύξει την ιδιοκτησία

Οι θέσεις της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Σάββατο 15 Ιούλη 2000

Το γήπεδο πρίν την έναρξη των εργασιών
Να γίνει σαφές ότι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ανήκει στο Δήμο Αθηναίων και, ταυτόχρονα, να διατυπωθεί ρητά ότι είναι αντίθετος στα σχέδια κατασκευής γηπέδου της «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» στο Γουδί, ζήτησε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Λεων. Αυδής από το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Ο Λεων. Αυδής επισημαίνει στην επιστολή του ότι το γήπεδο στη Λ. Αλεξάνδρας ανήκει στο Δήμο Αθηναίων και ότι ο ερασιτεχνικός σύλλογος Παναθηναϊκός έχει τη χρήση μόνο για την άσκηση των λειτουργιών γηπέδου ή σταδίου.

Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει, εδώ και αρκετό καιρό, κυκλοφορούν διάφορες φήμες, όπως η παραχώρησή του στην Εκκλησία της Ελλάδας για την ανέγερση Μητρόπολης ή ότι πρόκειται να ενταχθεί σε αγνώστου περιεχομένου σχέδια ανάπλασης της περιοχής.

Ακόμα, τονίζει ότι, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, ενώ προηγουμένως το γήπεδο είχε χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία επιχείρησης παροχής αθλητικών υπηρεσιών με άγνωστους όρους για τη «Συμπαράταξη». Παράλληλα, επισημαίνεται στο έγγραφο, έχει γίνει λόγος για σχέδια κατασκευής γηπέδου της «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» (δηλαδή της ανώνυμης εταιρίας και όχι του ερασιτεχνικού συλλόγου) στο χώρο του Γουδιού.

Στη συνέχεια, ο Λεων. Αυδής, επισημαίνοντας ότι έχει θέσει το ζήτημα επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς, όμως, ποτέ να συζητηθεί, υπογραμμίζει ότι η «Συμπαράταξη» πιστεύει πως πρέπει η δημοτική αρχή, καθώς και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να διατυπώσουν σαφώς την πολιτική τους θέση.

Στο τέλος του εγγράφου, διατυπώνονται γραπτώς οι θέσεις της «Συμπαράταξης», που είναι οι εξής: