Στερνό «αντίο» στον Μ. Βιορέ
Σάββατο 15 Ιούλη 2000

Με πόνο ψυχής, εκατοντάδες φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές αποχαιρέτησαν την περασμένη Τετάρτη τον Μανόλη Βιορέ, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, που «έφυγε» νωρίς, σε ηλικία μόλις 58 ετών, χάνοντας τη μάχη με την επάρατο νόσο.

Το δύσκολο έργο του αποχαιρετισμού, εκ μέρους του Γραφείου της ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, ανέλαβε ο Τιμόθεος Γεράκης, ενώ το στερνό «αντίο» είπε στον Μ. Βιορέ και ο προσωπικός του φίλος Νίκος Κοτσαμπάς.

Στην κηδεία, που έγινε στο γενέθλιο τόπο του Μ. Βιορέ, το Στελί Δάφνης στην Ικαρία, παρευρέθηκε εκ μέρους της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ο Λευτέρης Χατζηπαυλίδης, ο οποίος τόνισε αποχαιρετώντας έναν εξαίρετο άνθρωπο και κομμουνιστή: «Ο κόκκινος βράχος από όπου ξεκίνησες το τελευταίο μακρινό σου ταξίδι έγινε πιο φτωχός. η Νικαριά (όπως συνήθως την αποκαλούσες), το όμορφο νησί του Αιόλου, πενθεί σήμερα τον γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ, τον σύντροφο Μανόλη.

Πενθεί σήμερα τον αγωνιστή της εργατικής τάξης. Τον άξιο μαχητή του ΚΚΕ στην πάλη του λαϊκού μας κινήματος για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, για την προκοπή αυτού του τόπου.

Εφυγες νωρίς, σύντροφε Μανόλη, για το μεγάλο ταξίδι. Η πολυαγαπημένη σου Ικαρία, το χωριό σου Στελί Δάφνης, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι συμπατριώτες σου, σε αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη και πόνο ψυχής. Αποχαιρετούν έναν ακούραστο αγωνιστή, πιστό και αφοσιωμένο στα ιδανικά του κομμουνισμού, μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής σου.

Θέλουμε να σου υποσχεθούμε, σύντροφε Μανόλη, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου, μέχρι να εκπληρωθούν οι πόθοι, οι αγωνίες και τα οράματα του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Οτι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου για μια λαοκρατούμενη και σοσιαλιστική Ελλάδα».

Ο Λ. Χατζηπαυλίδης εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συντρόφισσα της ζωής του Μ. Βιορέ, Βάσω, στα παιδιά και στο λατρευτό του εγγόνι. Τους ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη και κατέληξε: «Σύντροφε Μανόλη, προσωπικά θέλω να ξέρεις ότι δε θα σε ξεχάσω. Τα λίγα χρόνια που σε γνώρισα και παλέψαμε μαζί, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την ανιδιοτέλεια του χαρακτήρα σου και τη μεγάλη αγάπη σου στο ΚΚΕ. Καλό ταξίδι σύντροφε, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».