Τα ψέματα του Τσουπαρόπουλου...
Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι πολλοί που προσπαθούν να «περάσουν» την αντίληψη ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όχι μόνο έχουν αποδεχτεί, ως «αναγκαστική», τη νέα ΚΑΠ, αλλά τη θεωρούν και σαν διέξοδο, πειθόμενοι από τα κόμματα που την υποστηρίζουν να προσαρμοστούν σ' αυτήν. Αυτό επιχείρησε να «περάσει», με άρθρο του στον «Κόσμο του Επενδυτή» και ο Κ. Τσουπαρόπουλος, επικαλούμενος, ανάμεσα στα άλλα, και την «ήττα» στις τοπικές εκλογές κάποιων αγροτοσυνδικαλιστών της Θεσσαλίας που ήταν υποψήφιοι.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι οι αγρότες εγκαταλείπουν καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι κ.ά. και στρέφονται σε άλλες που, δήθεν, υποστηρίζονται από την ΕΕ, αποδεχόμενοι, μ' αυτόν τον τρόπο ότι η εφαρμογή της ΚΑΠ είναι προς όφελός τους.

Και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Νομάρχη Καρδίτσας με τη ΝΑΣ - έτσι δείχνει και ποιος είναι ο στόχος του - χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία και πολλές ανακρίβειες. Υποστηρίζει ότι ο Β. Μπούτας, επειδή διείδε τις δυσμενείς εξελίξεις για το βαμβάκι, «έγινε οινοποιός με την επιδότηση της τρισκατάρατης ΕΕ», «είναι εφοδιασμένος με άδεια παραγωγής τσίπουρου και έχει ανοίξει κατάστημα - κάβα στην Καρδίτσα, όπου φίλοι, άσπονδοι φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι, γεύονται τα κρασιά του».