Εφιάλτης... το αμερικάνικο όνειρο
Κυριακή 5 Νοέμβρη 2006

Στο θέατρο «Διάνα», η Ελένη Ράντου παρουσιάζει από τις 10 Νοέμβρη, το έργο του Νίκι Σίλβερ «Νύχτα Ραδιο-Φόνων», σε δική της απόδοση - μετάφραση και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρόκειται για μια αιχμηρή κωμωδία, σάτιρα της σύγχρονης συμπεριφοράς, της σύγχρονης μοναξιάς της πόλης, της σύγχρονης Νέας Τάξης... απελπισίας! Παίζουν: Ελένη Ράντου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Λίνα Σακκά, Κώστας Αποστολάκης και Ορφέας Αυγουστίδης.

Ο Νίκι Σίλβερ επιχειρεί μέσα από έντονες κωμικές καταστάσεις μια εικονογράφηση της παράνοιας της σημερινής μεγαλούπολης, των αδιέξοδων σχέσεων, του σύγχρονου εγωισμού, της μοναξιάς, της δυσκολίας στην αναζήτηση συντρόφου... με φόντο μια μητρόπολη στην 6η μέρα απεργίας των οδοκαθαριστών, όπου τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα γύρω και μέσα στις ζωές έξι ηρώων.

Ενα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ενώ στην Αμερική όταν πρωτοπαρουσιάστηκε σόκαρε με το έντονο καυστικό χιούμορ του, μετατρέποντας το αμερικάνικο όνειρο σε ...εφιάλτη!

Σε μια περίεργη νύχτα, νύχτα μυστηρίου, όπου τα σκουπίδια βγαίνουν στην επιφάνεια όλα μπορούν να συμβούν. Από εγκλήματα πάθους μέχρι σχέσεις εξάρτησης και κεραυνοβόλοι έρωτες! Τρεις πυροβολισμοί κι ένας φόνος κι έξι πρόσωπα μπλέκονται σε μια νυχτερινή περιπέτεια..., o δράστης είναι γνωστός... Το θύμα όμως; Ή μήπως το θύμα είναι γνωστό και ο δράστης άγνωστος;

Το έργο με συνεχείς ανατροπές πυροδοτεί ένα απίστευτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ανθρώπων με μπερδεμένες συχνότητες, κάτω από τις τρυφερές μελωδίες μιας ραδιοφωνικής live εκπομπής.

Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης, κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική επιμέλεια: Κώστας Ζήκος.