Σέρνουν σε δίκη το δήμαρχο Νίκαιας

Δικάζεται γιατί απενεργοποίησε τις χαφιεδοκάμερες

Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά μπαίνει η πολιτική δράση. Την ερχόμενη Τρίτη 7 Νοέμβρη στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά δικάζεται ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος επειδή το Γενάρη του 2004, μαζί με φορείς και κατοίκους της πόλης, απενεργοποίησαν κάμερες παρακολούθησης που είχαν τοποθετηθεί εντός των ορίων της πόλης και παρεμπόδισαν τη λειτουργία και την εγκατάσταση αυτών.

«Πρόκειται, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας, για μια συμβολική πολιτική πράξη, που είχε σαν στόχο τη διαφύλαξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των κατοίκων της πόλης, αφού περίτρανα έχει αποδειχτεί ότι όπου τοποθετήθηκαν κάμερες παρακολούθησης με το άλλοθι της ρύθμισης της κυκλοφορίας, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την παρακολούθηση πολιτικών και συνδικαλιστικών πράξεων (πορείες, απεργίες, συλλαλητήρια)».

Αξίζει να σημειώσουμε πως με αφορμή τη δίωξη που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος και που η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει λάβει ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνεται ότι: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας συμπαραστέκεται στο δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο που διώκεται για την αυτονόητη στάση του να υπερασπιστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα πολιτών. Καταδικάζει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης. Επαναβεβαιώνει τη θέλησή του να μη δεχτεί μηχανισμούς παρακολούθησης στην πόλη της Νίκαιας και καλεί τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο στο διωκόμενο δήμαρχο.

«Η δημοτική αρχή της πόλης, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου, συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια σε κάθε μηχανισμό παρακολούθησης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης με όπλο της τη μαζική και οργανωμένη δράση των κατοίκων της Νίκαιας».