Τα ενδοϊμπεριαλιστικά...
Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΛΥ ο Γιασάρ Μπουγκούκανιτ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ «να αποδεχτεί τον ειδικό ρόλο του στρατού, δεδομένης της δύσκολης γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας». Οι - υποτιθέμενοι - εταίροι μας στις Βρυξέλλες ...«το 'πιασαν το υπονοούμενο».

Αλλωστε, δεν απέχουν και πολύ οι επιδιώξεις τους στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, κι ας βγαίνει προς τα έξω το ότι υπάρχει «κρίση» στις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ΕΕ ιμπεριαλιστικό έλεγχο της περιοχής αναζητά, και, μάλιστα, με τις καλύτερες δυνατές ισορροπίες σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ο,τι, δηλαδή, ακριβώς και η Τουρκία, με τη δεύτερη απλά να προτάσσει τις δικές της μικρο-επιδιώξεις.

Οπως, λοιπόν, μας έχει δείξει η εμπειρία των τελευταίων χρόνων με τους ανταγωνισμούς ΕΕ και ΗΠΑ για το Ιράκ, οι οποίοι έχουν τους ίδιους στόχους, μπορεί να τσακώνονται «σήμερα», αλλά ...τα βρίσκουν «αύριο».

ΣΧΕΔΟΝ ...ΑΔΙΚΗΜΕΝΕΣ, στο μεταξύ, δηλώνουν οι ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Β. Κορέα και το Ιράκ κάνουν δοκιμές πυρηνικών όπλων, ενώ οι ίδιες δεν κάνουν τίποτε. Προφανώς, ξεχνάνε ότι αυτοί δοκιμάζουν τα όπλα τους σε ...πραγματικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, στους πολέμους που έχουν ανοίξει.

ΕΥΓΕΝΙΚΗ προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και του Προκόπη Παυλόπουλου προσωπικά η έκδοση ...λεξικού για τις συντομογραφίες του Δημοσίου Τομέα. Να ξέρει, βρε παιδί μου, ο καθένας τι σημαίνουν τα αρχικά κάθε υπηρεσίας.

Τώρα, λοιπόν, κάθε μικρομεσαίος θα γνωρίζει ποια ακριβώς υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών τού «βάζει το μαχαίρι στο λαιμό». Ο κάθε συμβασιούχος θα ξέρει ποια υπηρεσία τον κρατά όμηρο έως τις επόμενες εκλογές και κάθε πολίτης θα γνωρίζει ποιο τμήμα του Δημοσίου τον ταλαιπωρεί γενικότερα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αντιθέτως, δεν παρέχεται και ιδιαίτερη υπηρεσία σε εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, βιομηχάνους και μικρότερης εμβέλειας «τρωκτικά». Αυτοί συνήθως δεν ψάχνουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Τους ...αναζητούν αυτές ...με άνωθεν εντολές, προκειμένου να τους διευκολύνουν σε οτιδήποτε χρειαστούν.