Μια ζωή απρόσκλητος
Πέμπτη 27 Ιούλη 2000

Ο Ερολ Φλιν και η Ολίβια ντε Χάβιλαντ σε μια σκηνή από την ταινία «Σάντα Φε»
Μια σάτιρα της νεοϋορκέζικης κοινωνίας των VIP's προβάλλεται από το STAR στις 00.30. Πρόκειται για την ταινία του Φρανκ Σκεπίζι «Απρόσκλητος επισκέπτης», που είχε προταθεί για Οσκαρ. Μια ταινία με έξυπνο σενάριο, το οποίο έχει βασιστεί στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τζον Γκουέιρ και αφηγείται την εξής απίστευτη ιστορία: Ενας άστεγος μαύρος ομοφυλόφιλος αναστατώνει για ένα βράδυ τη ζωή ενός πλούσιου ζεύγους που κατοικεί στη Νέα Υόρκη, παριστάνοντας ότι είναι γιος του Σίντνει Πουατιέ. Μια μελαγχολική κωμωδία, μια ταινία που στοχάζεται με φιλοσοφική διάθεση για τους βαθμούς συγγενείας των μελών της ανθρώπινης φυλής... Με τους Γουίλ Σμιθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Στόκαρντ Τσάνινγκ.

Από το SEVEN στις 22.15 «Πιο δυνατός και από το διάβολο» του Τζον Χιούστον. Μια παλιά δυνατή ταινία, γυρισμένη στα 1954, που μιλά για μια παρέα τυχοδιωκτών, η οποία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μια περιοχή στη Μαύρη Ηπειρο που διαθέτει κοιτάσματα ουρανίου. Μια μαύρη σάτιρα του τυχοδιωκτισμού σε σενάριο του Τρούμαν Καπότε. Παίζουν οι: Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Τζίνα Λολομπρίτζιτα, Τζένιφερ Τζόονς και Πίτερ Λόρε.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 «Αντόνια, ο κύκλος μιας ζωής» της Μάρλιν Γόρις. Πρόκειται για μια φεμινιστική, αλλά και οικολογική αλληγορία, που τιμήθηκε με το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στα 1996. Μια ογδοντάχρονη γυναίκα ξυπνά ένα πρωινό και διαισθάνεται ότι είναι το τελευταίο της. Η μνήμη της γυρίζει πίσω και ανακαλεί τα χρόνια της ζωής της μετά το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, όταν επέστρεψε με την κόρη της στο αγρόκτημά της, στο χωριό. Οι δυο γυναίκες θα καταφέρουν να οργανώσουν τη ζωή τους και κοντά τους θα έρθει να ζήσει μια ολόκληρη κοινότητα ιδιόρρυθμων ανθρώπων. Η Αντόνια είναι μια ασυνήθιστη γυναίκα με μια ιδιαίτερη αύρα, μια γυναίκα, που αψηφά τους κανόνες συμπεριφοράς. Ομορφη σκιαγράφηση της oλλανδικής επαρχίας και καλές ερμηνείες χαρακτηρίζουν την ταινία.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.30 «Σάντα Φε» του Μάικλ Κέρτιζ.

Ενας αξιωματικός του αμερικανικού στρατού επιχειρεί να συλλάβει τον Τζον Μπράουν, τον υπέρμαχο της κατάργησης της δουλείας, που με το στρατό των πιστών του οπαδών τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του αμερικανικού Νότου. Με τους: Ερολ Φλιν Ρόναλντ Ρίγκαν και Ολίβια ντε Χάβιλαντ.