Απλήρωτοι συμβασιούχοι
Παρασκευή 28 Ιούλη 2000

Πενήντα οχτώ κενές θέσεις έχει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Πάτρας, αλλά η κυβέρνηση, όχι μόνο τις αφήνει ακάλυπτες, αλλά αφήνει απλήρωτες από 1-1-2000 και τις δεδουλευμένες υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου. Τα χρωστούμενα στους συμβασιούχους ανέρχονται σε 5 εκατ. δραχμές.

Οι συμβασιούχοι πληρώνουν διπλά την ανθυγιεινή πολιτική με μερική δουλιά, μερική αμοιβή και μερικά δικαιώματα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Υγειονομικών και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ και μεγάλου κεφαλαίου, που θέλουν να μετατρέψουν πλήρως την υγεία σε εμπόρευμα.

Επίσης καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν, μέσα από τον ενωμένο αγώνα, αύξηση των κρατικών δαπανών για υγεία -πρόνοια, αναβάθμιση του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακα, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να εναντιωθούν στην πολιτική ομηρία των συμβασιούχων και ωρομισθίων.