ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Αποστομωτική απάντηση στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της

Καθολική η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που συνεχίζεται σήμερα. Νέες απεργίες στις 5 και 19 Δεκέμβρη

Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006

Εργάτες στις εργολαβίες περιφρουρούν την απεργία τους στην πύλη της ΛΑΡΚΟ
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ, στη χτεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, διεκδικώντας μόνιμη δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Δόθηκε έτσι απάντηση και στην τρομοκρατία που από κοινού έχουν εξαπολύσει εργοδότες και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές. Στη Γενική Συνέλευση που ακολούθησε, οι εργάτες ανανέωσαν ομόφωνα την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν, με δύο νέες 24ωρες απεργίες στις 5 και στις 19 Δεκέμβρη.

Από τα χαράματα, στην περιφρούρηση της απεργίας συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής, συνδικαλιστές και μόνιμοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Οι ανακοινώσεις της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ και του συνδυασμού «ΕΑΜ» στο επιχειρησιακό σωματείο μοιράστηκαν χέρι με χέρι στους εργαζόμενους, ενώ το πανό πάνω στα συρματοπλέγματα της επιχείρησης, με υπογραφή «Τα παιδιά σας», έδινε το στίγμα: «Ο εργάτης δε λυγά, αγωνίζεται, νικά. Μας το διδάξατε το 1977. Το εφαρμόζουμε το 2006».

Η επιτυχία της απεργίας κουρέλιασε τις μεθοδεύσεις της διοίκησης, των εργολάβων αλλά και της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου να διασπάσουν και να λυγίσουν τους εργάτες. Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της ΛΑΡΚΟ, Πηνελόπη Μπίμπαση, απειλούσε χτες το πρωί τους απεργούς ότι όποιος δε σταματήσει αμέσως την απεργία δε θα είναι στις λίστες με τις προσλήψεις που φημολογούνται για το 2006. Την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις πύλες του εργοστασίου «συμπλήρωσε» ο ΔΑΚίτης πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ο οποίος απειλούσε τους απεργούς. Από την πλευρά της, η ΠΑΣΚΕ συνυπέγραψε προχτές την ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου, στην οποία προκλητικά σημειωνόταν ότι «δεν υπάρχει λόγος να γίνει η απεργία»...

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν και χτες ο Δ. Τσουμπρής, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ, οι Θ. Τσέτσος και Κ. Πουλόπουλος από τη Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, καθώς και άλλοι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων.