ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα

Το πρόγραμμα δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το επόμενο διάστημα καθορίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση

Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006

Eurokinissi

Το μέτωπο της Παιδείας παραμένει κεντρικό στη δράση των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο διάστημα
Το πρόγραμμα δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το αμέσως επόμενο διάστημα στα κύρια μέτωπα της Παιδείας, του Ασφαλιστικού, του προϋπολογισμού και της εντεινόμενης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, μέσα και από τις ευρωενωσιακές οδηγίες για τον εργάσιμο χρόνο και την οδηγία «Μπολκεστάιν», συζήτησε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Με στόχο τη συσπείρωση όλο και περισσότερων εργαζόμενων, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλιάς, στην πάλη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία καθόρισε μια σειρά από άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Με στόχο την ανάδειξη του ταξικού χαρακτήρα και του νέου προϋπολογισμού που η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το Δεκέμβρη, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει άμεσα μια βδομάδα πολύμορφης δράσης, με εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις σε τόπους δουλιάς και συνοικίες. Οπως τονίστηκε και εισηγητικά από τον Γ. Μαυρίκο, στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως προηγούμενα και του ΠΑΣΟΚ, που εξασφαλίζει υπερκέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και εντείνει την εξαθλίωση για τα λαϊκά στρώματα. Η αποκάλυψη και η καταδίκη αυτής της πολιτικής, όπως εκφράζεται και με τη λιτότητα στην Παιδεία, στην Υγεία, στις συντάξεις κ.α. θα βρεθεί στο επίκεντρο της βδομάδας δράσης του ΠΑΜΕ.

Στο ζήτημα της Παιδείας, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε με ακόμα μεγαλύτερη μεθοδικότητα να δώσει τις μάχες που έρχονται το Γενάρη, με αφορμή τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενώ η συζήτηση για το περιεχόμενο της Παιδείας έχει ανοίξει στους τόπους δουλιάς, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα η εργατική τάξη να πρωτοστατήσει στον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών της, να τσαλακώσει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει λογικές «κοινωνικού αυτοματισμού». Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα το βάρος θα πέσει σε εξορμήσεις σε χώρους όπως οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, το ΚΕΣΕΝ κ.α. Σταθμός θα αποτελέσει και η συμμετοχή του ΠΑΜΕ στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κεντρικό ζήτημα το Ασφαλιστικό

Η Κοινωνική Ασφάλιση παραμένει κεντρικό μέτωπο, μετά και την κατάθεση στη Βουλή του λεγόμενου «μίνι Ασφαλιστικού». Το ΠΑΜΕ εντείνει τη δράση του, ανοίγοντας αποφασιστικά σε κάθε σωματείο τη συζήτηση για τις συνολικότερες ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Αντίστοιχες παρεμβάσεις καθορίστηκαν και για το ζήτημα του χρόνου εργασίας και της οδηγίας Μπολκεστάιν, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την οργάνωση της μάχης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κλάδους και επιχειρήσεις που λήγουν φέτος και αναδείχτηκε η αναγκαιότητα έγκαιρα να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων με Γενικές Συνελεύσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις, να ενταθεί η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ. Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε ακόμα μια σειρά από πρωτοβουλίες για τα ζητήματα των γυναικών, των μεταναστών και των νέων εργαζομένων, ενώ καθορίστηκαν και παρεμβάσεις για την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (το σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 17) και τους εργαζόμενους της Νότιας Κορέας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για να απαντηθεί η επίθεση στο Ασφαλιστικό (2016-01-13 00:00:00.0)
Αντιδραστική και επικίνδυνη η πολιτική της ΕΕ (2006-11-11 00:00:00.0)
Βασικά ΜΕΤΩΠΑ ΔΡΑΣΗΣ του ταξικού κινήματος (2006-11-10 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης και «ποδαρικό» στα εργοτάξια (2005-12-31 00:00:00.0)
Στην αφετηρία νέων αγώνων (2005-01-13 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική πορεία από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη... (2002-08-27 00:00:00.0)