ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυνατό τεστ
Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006

Eurokinissi

Τέλος εποχής για Ζαγοράκη (δεξιά), που δεν είναι στο Παρίσι
Ως μια πολύ καλή ευκαιρία δοκιμών και εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων, αντιμετωπίζουν στην εθνική ομάδα, το αποψινό φιλικό με τη Γαλλία (22.00, ΣΚΑΪ).

«Θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη απόδοση για να τα καταφέρουμε σ' αυτό το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, η οποία ήταν στον τελικό του Μουντιάλ», είναι η άποψη του Ρεχάγκελ, που προσβλέπει (και με αυτό το φιλικό) «να ενισχύσουμε το ομαδικό πνεύμα και να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για τα επίσημα παιχνίδια του Μαρτίου».

Σοβαρά (δείχνουν να) αντιμετωπίζουν την αποψινή αναμέτρηση και οι γηπεδούχοι. Ο Γάλλος ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Ρεϊμόν Ντομενέκ, ζήτησε προσοχή και επισήμανε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι, που θα είναι υψηλού επιπέδου. Οι Ελληνες έχουν πολύ δυνατή ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι είναι πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό μας δίνει ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να παίξουμε καλά». Αντίθετα, τα ΜΜΕ της χώρας ασχολούνται περισσότερο με την άρνηση του κληθέντα (αργεντίνικης καταγωγής) επιθετικού, Γκονσάλο Χιγκουαΐν, να αγωνιστεί με τους «τρικολόρ». Πριν από την έναρξη του αγώνα, στο «Σταντ Ντε Φρανς», θα τιμηθούν οι παίχτες που συμμετείχαν στις ομάδες, οι οποίες κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και το EURO του 2000. Επίσης (ξεχωριστά) ο Ζινεντίν Ζιντάν, που αποχώρησε από την ενεργό δράση.