Οι αξίες της εξέγερσης απαιτούν δικαίωση
Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006

«Κάπα Κάπα Ε, το Κόμμα σου Λαέ», «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το Κάπα Κάπα Εψιλον στην πρωτοπορία». Με τα συνθήματα να πέφτουν βροχή, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του Κόμματος στο Πολυτεχνείο.

Αμέσως μετά, ο Δ. Αρβανιτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τιμάμε τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Στις σημερινές συνθήκες, οι στόχοι, τα ιδανικά και οι αξίες του απαιτούν δικαίωση. Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία, οι φοιτητές να παλέψουν για μόρφωση, δουλιά με δικαιώματα, για Παιδεία δημόσια και δωρεάν, λαϊκή, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τα λαϊκά στρώματα να απεγκλωβιστούν από την πολιτική της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που τη σιγοντάρει. Αυτό το δρόμο θα συνεχίζει το ΚΚΕ, μαζί με τα λαϊκά στρώματα, για τη δικαίωση των στόχων του Πολυτεχνείου».

Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο γραμματέας του ΚΣ, Θέμης Γκιώνης, ο οποίος μιλώντας για την επικαιρότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δήλωσε: «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να είναι ανατρεπτικό, εξεγερτικό, αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό. Ζει στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας, του λαού και της νεολαίας, για το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, τη δουλιά, το δικαίωμα στη μόρφωση των νέων ανθρώπων. Τιμάμε το μήνυμα του Πολυτεχνείου, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι φίλοι της ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης, 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο την ημέρα που τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Ετσι εμείς τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τα οράματα και τη θυσία τους».