Τα... μεμονωμένα
Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ... ΟΙ επιδόσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατάφερε, μετά από τόσες μέρες, να ταυτοποιήσει και να συντάξει κατάλογο με εννέα αστυνομικούς, οι οποίοι ευθύνονται για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη!

Εμείς τώρα τι να υποθέσουμε; Οτι δυσκολεύονται να εντοπίσουν τις ταυτότητες των ίδιων των δικών τους κουκουλοφόρων; 'Η μήπως ότι δε γνώριζαν ποιους είχαν επιφορτίσει με τον συγκεκριμένο ρόλο και καθήκοντα;

Προφανώς η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο πράγματα: 'Η είναι ανίκανοι ή προσπαθούν να τα κουκουλώσουν. Ας διαλέξουν...

Επίσης, αυτός ο αστυνομικός υποδιευθυντής που ήταν παρών στο επεισόδιο, γιατί βαρύνεται μόνον με ανεπαρκή επίβλεψη των κατωτέρων του; Δε χρειάζεται και τεράστιες ικανότητες για να καταλάβει κανείς πως, όταν αστυνομικοί χτυπούν κάποιον παρουσία ανωτέρου τους, έχουν το λιγότερο λάβει την έγκρισή του.

Γενικώς, πάντως, είναι φανερό, ότι όλοι προσπαθούν να «θαφτεί» η ουσία του προβλήματος και να εμφανιστεί ως ένα μεμονωμένο κρούσμα από κάποιους «θερμόαιμους».

Η ηγεσία της Αστυνομίας, συνεπικουρούμενη κι από συνδικαλιστές αστυνομικούς, θέλει να μας πείσει, ότι το έκαναν κάποιοι «κακοί» αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχει γενική κατεύθυνση για ανάλογη δράση και συμπεριφορές.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τεκμηριώσει ότι ...άλλες ήταν οι εντολές του υπουργού και αλλιώς τις εφάρμοσαν οι διοικούντες την Αστυνομία. Λες και το περιστατικό είναι ...μοναδικό και εξαίρεση.

Το ΠΑΣΟΚ πάλι προσπαθεί να υποστηρίξει ότι τέτοια πράγματα τα κάνουν μόνον τα «ΜΑΤ και το παρακράτος της Δεξιάς», λες και τον καιρό που κυβερνούσαν αυτοί δεν υπήρχαν μηχανισμοί προβοκατόρων και οι ασφαλίτες ήταν ...υποδείγματα ευγένειας.


Γρηγοριάδης Κώστας

Δυστυχώς για όλους τους, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν. Αλλωστε, όποιος επισκεφθεί αστυνομικό τμήμα του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, θα δει περισσότερους αστυνομικούς με εμφάνιση και περιβολή που παραπέμπουν ευθέως στους «γνωστούς - αγνώστους», παρά ένστολους...