Μερικοί επιμένουν: «μικρό»!

Του συνεργάτη μας ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006

Η αφίσα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Επιτέλους! Μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσπάθεια γίνεται φέτος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο «μικρό», που δραστηριοποιείται στην προώθηση της ταινίας μικρού μήκους, αποφάσισε, και επέβαλε την απόφασή του στο Φεστιβάλ, να μην κάνει καμιά διάκριση και να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη - για πρώτη φορά - όλες τις ταινίες που συμμετείχαν στα διαγωνιστικά τμήματα του φετινού Φεστιβάλ Δράμας. Μέχρι τώρα στη Θεσσαλονίκη έφταναν μόνον οι βραβευμένες ταινίες. Αυτές, δηλαδή, που, έτσι κι αλλιώς, προβάλλονται μέσα στη διάρκεια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τα διαγωνιστικά αυτά τμήματα είναι το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, το Σπουδαστικό Τμήμα και οι «Ελληνες του κόσμου». Συνολικά είναι, περίπου, 100 ταινίες, που θα προβληθούν στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα (27/11) από τις 10πμ μέχρι αργά το βράδυ.

Ομως, φαίνεται, τίποτα καλό στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να είναι καλό μέχρι το τέλος και ολοκληρωμένο. Παρότι η οργάνωση αυτών των προβολών γίνεται με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δε δόθηκε η αντίστοιχη προσοχή που του άξιζε. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα (27/11) το φεστιβάλ θα έχει τελειώσει! Την ίδια ημέρα αναχωρούν οι καλεσμένοι. Για ποιον, άραγε, γίνεται η εκδήλωση;

Οι μικρομηκάδες, ωστόσο, αισιόδοξοι ως το κόκαλο, πιστεύουν ότι το κινηματογραφόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης θα ανταποκριθεί. Και πρέπει, γιατί θα έχει την ευκαιρία να δει όλες τις ταινίες που διαγωνίστηκαν και θα μπορέσει να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη, έξω από τα βραβεία και τις επιτροπές.