Ο μαϊντανός...
Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006

Γρηγοριάδης Κώστας

Θυμάστε την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή; Ναι, την ΟΚΕ, που είχε φτιάξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να πλασάρει τη διαβόητη «κοινωνική συναίνεση»... Ε, λοιπόν, σας πληροφορούμε πως υπάρχει ακόμη και, μάλιστα, συνεδρίασε με θέμα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, για την ανασυγκρότηση περιοχών, που αντιμετωπίζουν βιομηχανική κρίση. Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι, ίσως σκεφθείτε και θα 'χετε δίκιο. Επρεπε να έρθει στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, για να ...ευαισθητοποιηθεί. Οσο ήταν κυβέρνηση, απλώς, διόγκωνε τα προβλήματα και των περιοχών αυτών.

Η είδηση, όμως, δε βρίσκεται στα παραπάνω, αλλά στο γεγονός, πως πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, που συγκρότησε η ΟΚΕ για την υποβολή γνώμης, ήταν το γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ, Ν. Σκορίνης. Και ιδού τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε η - υπό Ν. Σκορίνη - Ομάδα Εργασίας για τις φθίνουσες βιομηχανικές περιοχές: Οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν στους κανόνες του διεθνούς ανταγωνισμού. Να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον. Να υποστηριχτεί αποτελεσματικά η πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων, η κινητικότητα της αγοράς εργασίας, κλπ.

Με άλλα λόγια, αναμάσησαν όλα όσα αντεργατικά ακούμε καθημερινά από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ κλπ. Εχουμε άδικο, επομένως, όταν λέμε ότι ο ΣΥΝ είναι πλήρως ενσωματωμένος στο σύστημα και τον χρησιμοποιούν σαν μαϊντανό στην αντιλαϊκή μαγιά;