ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα

Εντείνονται οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ σε χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στις 52 μέχρι στιγμής οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
«Με πήραν ωρομίσθιο για εξάωρο και δουλεύω εντεκάωρο...». «Αν αντιδράσεις σε κάτι, σου λένε για απόλυση...». Λόγια από νέους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα «ΑΤΤΙΚΑ», που χτες ήρθαν για μια ακόμη φορά σε επαφή με το ΠΑΜΕ, στη διάρκεια εξόρμησης για την πανελλαδική πανεργατική απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 13 Δεκέμβρη. Οι συνδικαλιστές των εμποροϋπαλλήλων και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ τόνισαν την ανάγκη η συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης να αποτελέσει εφαλτήριο για σταθερή επαφή και δραστηριοποίηση στο κλαδικό συνδικάτο, για να σπάσει η τρομοκρατία και η μοιρολατρία, να ενταθούν οι διεκδικητικοί αγώνες για τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης.

Λίγο αργότερα, και καθώς η μάχη της απεργίας εντείνεται με πολύμορφες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος. «Με τον προϋπολογισμό που ετοιμάζουν θέλουν όχι να δώσουν, αλλά να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους...», υπογράμμισε μια εργάτρια. «Τα προβλήματα δεν είναι ένα ή δύο.. Για παράδειγμα, ένα βοήθημα μαθηματικών κοστίζει 45 ευρώ... Τα προβλήματα είναι πεντακόσια και γι' αυτό χρειαζόμαστε όλοι». Η Συνέλευση κατέληξε σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τις μέρες που απομένουν μέχρι την Τετάρτη.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνουν ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην εταιρία «Αφοί Κωνσταντακάτου», το ΔΣ του οποίου πήρε ομόφωνα τη σχετική απόφαση. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για τις 13 Δεκέμβρη έχουν οριστεί μέχρι στιγμής σε 52 πόλεις, ανάμεσα στις οποίες η Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Πειραιάς, στις 10.30 π.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ, η Λάρισα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία κ.ά.