ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2006

Βασίλης Ζαφείρης
Φωτ.

Στις 21 Νοέμβρη 2006 έφυγε από τη ζωή έπειτα από βαριά αρρώστια η ΠΑΤΡΑ Ιωάννου ΓΟΥΛΑΡΑ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Παντελεήμονας Πιερίας. Καταγόταν από φτωχή πολυμελή αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτισσα και στον Εμφύλιο μαχήτρια του ΔΣΕ.

Ο αδελφός της Μιχάλης Γουλάρας, μαχητής και ανάπηρος του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, ο οποίος λόγω της αναπηρίας του δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην κηδεία της αγαπημένης αδελφής του, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και από 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» και στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΣΟΛΗΣ γεννήθηκε στο Διακόπι Φωκίδας το 1924. Μέλος του ΕΑΜ στην Κατοχή και ομαδάρχης του ΕΛΑΣ - με το ψευδώνυμο Παπάς, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές στην Αθήνα, στα βουνά της Ρούμελης και της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Στα μετέπειτα χρόνια συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, στις 26 Οκτώβρη 2006.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Βασιλική και τα παιδιά του Παναγιώτης και Γιάννης προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Τιμώντας τη μνήμη του θείου μου ΗΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ κομμουνιστή -Ακροναυπλιώτη, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944, μαζί με τους 200 κομμουνιστές-ήρωες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος εκτελέστηκε στην Κατοχή από Γερμανούς και του συγκατηγορουμένου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ο οποίος εκτελέστηκε το 1952, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Καλλιόπη Παπαδοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 81 χρόνια από τη γέννηση της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα, ΦΩΦΩΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ με την οποία ζήσαμε μαζί 66 χρόνια. Συμπληρώθηκαν επίσης 10 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μου.

Στη μνήμη της προσφέρω 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο σύζυγός της Δημήτρης Κοντογιάννης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών-μελών του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥΔΑΚΗ προσφέρω στη ΝΕ Δωδεκανήσου για την οικονομική εξόρμηση 120 ευρώ.

Νίκος Ιεροβαρίλης

* * *

Φωτ

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 20 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και 30 ευρώ στο Παράρτημα Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

Δέσποινα Βιτάλη

* * *

Φωτ.

Τον Νοέμβρη του 2006 έκλεισαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΑΠΕΛΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943 και αξιωματικός του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Ματαράγκα Καρδίτσας. Εφηβος συμμετείχε στους αγώνες της αγροτιάς για μια καλύτερη ζωή.

Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, αναδείχτηκε σε διοικητή υποδειγματικής ομάδας της ΕΠΟΝ του 1/38 Συντάγματος.

Στη μεταβαρκιζιανή περίοδο, για την πατριωτική δράση του πιάστηκε, βασανίστηκε και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Ονομάστηκε Αξιωματικός και τραυματίστηκε επανειλημμένα.

Στην Τασκένδη, πολιτικός πρόσφυγας, διακρίθηκε στην παραγωγή ως πρωτοπόρος ειδικευμένος εργάτης και του απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις.

Με τον επαναπατρισμό του συνέχισε τους αγώνες του, ως μέλος του ΚΚΕ, του Παραρτήματος «Αγ. Παρασκευής» της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ, του οποίου για τρεις θητείες ήταν πρόεδρος, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγός του Ευρυδίκη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος γαμπρός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ, υπήρξε δραστήριο μέλος της ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος», ως το θάνατό του, πριν από 15 χρόνια.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ του.

Γ. Ωραιόπουλος