ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διπλή αγωνιστική απάντηση

Δυο συγκεντρώσεις, στις 24 του Αυγούστου και στις 2 του Σεπτέμβρη, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια. Συγκέντρωση και στο Ηράκλειο Κρήτης

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2000

Από την τελευταία κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών
Δύο μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που προωθεί, στις 24 του Αυγούστου και στις 2 του Σεπτέμβρη, καθώς και ένταση των εξορμήσεων και των περιοδειών σε μεγάλους εργοστασιακούς χώρους, αποφασίστηκαν για το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας.

Στις 24 του Αυγούστου το ΠΑΜΕ διοργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Αντίστοιχα μεγάλη συγκέντρωση θα διοργανώσει και στις 2 του Σεπτέμβρη, μέρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της ΔΕΘ, η οποία φέτος θα έχει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα εντείνουν τις περιοδείες σε μεγάλους εργοστασιακούς χώρους και εκατοντάδες εργαζόμενοι θα εξορμούν καθημερινά σε άλλους χώρους δουλιάς, σε συνοικίες και κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και το λαό για τη νέα αντεργατική επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση με τις ευλογίες των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Την αντίσταση των εργαζομένων στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης συνεχίζουν να οργανώνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, με επικεφαλής το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σωματείων σε όλη τη χώρα. Σήμερα το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο διοργανώνει σύσκεψη-συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα για να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Αύριο, το Συντονιστικό Σωματείο Συνδικαλιστών του Νομού Ηρακλείου πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο. Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό υπογραμμίζει το χαρακτήρα των αντεργατικών μέτρων, που θα έχουν συνέπεια την αύξηση των απολύσεων, τους εκβιασμούς από τη μεριά των εργοδοτών και την ενίσχυση της εξουσίας τους στους χώρους δουλιάς. Με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών υπονομεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία και η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης. Τις συνέπειες θα αισθανθούν και οι μικρομεσαίοι και επαγγελματοβιοτέχνες, που έχουν κοινό συμφέρον να στρατευτούν μαζί με τους εργαζόμενους για την απόσυρση των μέτρων, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Συντονιστικό καταγγέλλει τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Ηρακλείου για τη συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο» της ντροπής, που νομιμοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, και απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα ο στημένος διάλογος με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν: Απόσυρση των μέτρων, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο με αύξηση των αποδοχών και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, πλήρη απασχόληση με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα κλπ.