ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μόνιμη η επαφή με τους εργάτες του Λιμανιού

Νέα εξόρμηση χτες στον ΟΛΠ ΑΕ. Την επιστράτευση των λιμενεργατών προτείνει προκλητικά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συζητούν με τους εργαζόμενους στο ΣΕΜΠΟ
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για να αναδείξουν στους εργαζόμενους του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πειραιώτικης περιφέρειας ότι οι ίδιες οι εξελίξεις επιβάλλουν τη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου συσπείρωσης όλων των κλάδων που βγάζουν μεροκάματο από το λιμάνι, για να αποτραπεί το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Οτι οι περιστάσεις επιτάσσουν συντονισμένο αγώνα για την αναχαίτιση και ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

Την αναγκαιότητα αυτή επιβάλλει και η ένταση της επιθετικότητας από την πλευρά του μεγάλου κεφαλαίου. Στις πολύμορφες «πιέσεις» για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων και την οριστική παράδοση του λιμανιού στις πολυεθνικές, χτες προστέθηκε και η έκκληση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος να επιστρατευτούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο λιμάνι.

Χτες το πρωί, έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, μαζική περιοδεία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ στο ΣΕΜΠΟ του Ικονίου, αλλά και σε άλλους χώρους του ΟΛΠ, όπως στους υπαλλήλους, αλλά και στο γκαράζ και μηχανουργείο του Οργανισμού στην περιοχή της Ακτής Βασιλειάδη. Στην περιοδεία συμμετείχαν συνδικαλιστές από τους χώρους των ναυτεργατών, των ελαιουργοσαπουνοποιών, των εκπαιδευτικών, του κλάδου υγείας, των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και άλλων.

Με τους εργαζόμενους, των οποίων οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, συνομίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συσπειρωμένος στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Από τους συνδικαλιστές αναδείχτηκε επιπλέον η επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που έχουν αναλάβει το καθήκον μέσα από τους ατέρμονους «κοινωνικούς διαλόγους» να υπονομεύουν τους αγώνες και να απομονώσουν κάθε κλάδο εργαζομένων για να γίνεται εύκολα θύμα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.