Με πρωτιά και μεγάλη άνοδο για την παράταξη της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Συνδικάτο
Από καλύτερες θέσεις δίνουν τη μάχη για τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι στη Ζώνη και στις άλλες επιχειρήσεις μετάλλου του Πειραιά, μετά τις εκλογές του Συνδικάτου τους |
Η σημασία αυτού του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη, καθώς όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση δούλεψε ακριβώς για να εμποδίσει τη συσπείρωση των μεταλλεργατών στο Συνδικάτο τους, φτάνοντας στο σημείο της ευθείας παρέμβασης στα εσωτερικά του, όπως έγινε με την υπόθεση της καταβολής του εποχικού επιδόματος, όπου δεν αναγνώριζε το σωματείο ως εκπρόσωπο των εργαζομένων για την επίδοση των δικαιολογητικών!
Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφίσαντες εμφανίζεται να μειώθηκαν κατά 156, καθώς στις προηγούμενες είχαν ψηφίσει 2.253. Ωστόσο, η μείωση είναι σχετική, καθώς στο διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα συνταξιοδοτήθηκαν 500 μέλη του Συνδικάτου, όμως έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται νέες εγγραφές όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα νούμερα.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες παρατάξεις, που αποτελούν ένα συνονθύλευμα που χωράει από την ΠΑΣΚΕ, «αριστερούς» μέχρι εργοδοτικούς, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Η «Δημοκρατική Συνεργασία» που στηρίζεται από ΠΑΣΚΕ - ΟΑΚΕ έλαβε 333 ψήφους από 558 που είχε πάρει και έβγαλε 3 έδρες από 5 που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Η παράταξη ΑΣΕΚ (ΣΥΝ) η οποία είχε λάβει 390 ψήφους στις προηγούμενες εκλογές τώρα δεν κατάφερε να «κατεβάσει» ψηφοδέλτιο.
Σε ό,τι αφορά τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Μεταλλεργατών (ΠΟΕΜ) και το ΕΚ Πειραιά ψήφισαν 2.055, από 2.033 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. Η ΑΕΜ έλαβε 1.691 ψήφους (από 1.165), εκλέγοντας 18 αντιπροσώπους (από 12). Η «Δημοκρατική Συνεργασία» πήρε 316 ψήφους από 460 που είχε πάρει και έβγαλε 3 αντιπροσώπους από 4.