Φαγούρες και ξεσπάσματα
Πέμπτη 3 Αυγούστου 2000

Η Μέριλιν Μονρόε στην ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Επτά χρόνια φαγούρα», που παρουσιάζει το STAR στις 01.15
Προχωρά νωθρά και ζεστά ο Αύγουστος. Η Αθήνα άδειασε επιτέλους. Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναξιά μας, να κάνουμε έναν περίπατο, μια βουτιά στη θάλασσα και να δούμε με ησυχία μια ταινία στην τηλεόραση. Ενα λεπτό να ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα:

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 «Το ξέσπασμα» του Τζορτζ Μιχάλκα. Μετά από είκοσι χρόνια σκληρής δουλίας, στο λογιστήριο της εταιρίας, ο Ευγένιος Μπράκιν αποφασίζει να δώσει τέλος στη ρουτίνα που τον πνίγει. Είναι προετοιμασμένος να κάνει υπερωρίες... Στις 5 το απόγευμα μιας μέρας όμως ο χρόνος σταματά για εκείνον. Κλειδώνει τις πόρτες των γραφείων και πληροφορεί ότι οι υπάλληλοι είναι πλέον όμηροί του, και θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικό «πάρτι» που θα γίνει μέσα στο γραφείο. Δεν έχει αιτήματα, δεν έχει τίποτε να δηλώσει. Η αστυνομία περικυκλώνει το κτίριο και οι εντολές που παίρνει είναι να τελειώσει αυτή η δυσάρεστη υπόθεση το «ταχύτερο»... Και ενώ οι συνάδελφοί του αποτυγχάνουν να τον μεταπείσουν με διάφορους τρόπους, ο χρόνος κυλά δαιμονισμένα προς το μοιραίο τέλος.

Από το STAR στη 01.15 «Επτά χρόνια φαγούρα» του Μπίλι Γουάιλντερ. Μετά από επτά χρόνια γάμου, ο Σέρμαν επιχειρεί να απατήσει τη γυναίκα του με μια όμορφη γειτόνισσά του, που είναι ίδια η Μέριλιν Μονρόε. Μια εξαιρετική κωμωδία που στηρίζεται στο όνειρο των ανδρών εκείνης της εποχής να περάσουν μια νύχτα με τη Μέριλιν Μονρόε. Να περάσουν τη νύχτα, να διασκεδάσουν, να πάρουν ό,τι μπορούν από εκείνη, να απολαύσουν το σώμα της, αλλά να της τσαλακώσουν την ψυχή και φυσικά να την αφήσουν να ξυπνήσει μόνη της. Τη Μέριλιν Μονρόε, τον «ξανθό άγγελο» που έφυγε από τη ζωή αβοήθητη από τους «φίλους- προέδρους» των ΗΠΑ, τον Αύγουστο του '62. Το σύμβολο του σεξ, που με τον τραγικό θάνατό του, έγινε συνώνυμο με την αμερικανική σκληρότητα. Εγινε το θύμα του Αμερικανικού ονείρου, το θύμα της βιομηχανίας του θεάματος, το θύμα του Λευκού Οίκου... Δυστυχώς.

Από την ΕΤ-1 στις 24.00 «Η νύχτα και η πόλη» του Ιρβιν Γουίνκλερ. Ενας ονειροπαρμένος και επιπόλαιος δικηγορίσκος αποφασίζει να γίνει διοργανωτής αγώνων πυγμαχίας. Επειδή όμως το άθλημα ελέγχεται από μαφιόζους, κάνει συνέταιρό του ένα παλαίμαχο μποξέρ που είναι αδελφός ενός αρχιμαφιόζου. Πρόκειται για ένα άνευρο ριμέικ του εξαιρετικού κινηματογραφικού έργου του Ζυλ Ντασσέν χωρίς την ατμόσφαιρα και την πρωτοτυπία του πρώτου. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο προσπαθεί να σώσει την ταινία με την πληθωρική παρουσία του, αλλά «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη»...