«Καλημέρα» από την Πράγα
Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006

«Καλημέρα». Αυτή την επωνυμία έδωσε στο περιοδικό της η Ελληνική Κοινότητα Πράγας. Το 31ο τεύχος του μας χαροποίησε με τα περιεχόμενά του, γιατί αποδείχνουν ότι η Ελληνική Κοινότητα Πράγας όχι μόνο διατηρεί, με ποικίλες εκδηλώσεις της, ζωντανή την ελληνική γλώσσα, κουλτούρα και καλλιτεχνική παράδοση, αλλά και τους δεσμούς της με τους ιστορικούς - και τους σημερινούς - απελευθερωτικούς και ταξικούς αγώνες του λαού μας.

Στο τεύχος 31 της «Καλημέρας», εκτός από τα θέματα για ποικίλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις της κοινότητας και φορέων (λ.χ το μουσικό σχήμα «Φιλοκαλία»), περιλαμβάνονται τα εξής σημαντικά θέματα:

Συνέντευξη με την Χρυσούλα Λαμπούδη (υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών του ΠΑΜΕ και δημοτική σύμβουλο στην Ηλιούπολη), η οποία αναφέρεται στους λόγους της κομματικής ένταξης και συνδικαλιστικής δράσης της, καθώς και στα προβλήματα των γυναικών και ειδικότερα των μεταναστριών.

Η Ελληνική Κοινότητα Πράγας τίμησε τα 60χρονα από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με μεγάλη εκδήλωση, όπου μίλησε η πρόεδρος της Κοινότητας και υπεύθυνη του περιοδικού, Τασούλα Ζησάκη - Healey, ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αληθινό γλέντι των ουκ ολίγων παραβρισκομένων. Με αφορμή την εκδήλωση, το τεύχος 31 περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60χρονα του ΔΣΕ, με αναφορά στη Συμφωνία της Βάρκιζας, στη μεγάλη προσφορά των γυναικών - μαχητριών του ΔΣΕ και με κείμενα -αναμνήσεις αγωνιστών του ΕΛΑΣ και ΔΣΕ Χρήστου Ευθυμιάδη και Γιάννη Κουγιουμτζίδη, καθώς και ένα βιογραφικό κείμενο για τον αγωνιστή Γιώργο Μουστάκα.



Το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Κοινότητας Πράγας, «Ακρόπολις», στην εκδήλωση για τα 60χρονα του ΔΣΕ