Πρωτοχρονιά με τον «902 TV»
Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006

Ο Βαγγέλης Κορακάκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον «902 TV»
Με τραγούδι και χορό θα υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο οι προσκεκλημένοι της εκπομπής «Ετσι είναι η ζωή», της τηλεόρασης του «902». Παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 23.00 οι τηλεθεατές του «902 TV» θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ένα δυνατό μουσικό σχήμα με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Κορακάκη και τα ομορφότερα τραγούδια του, αλλά και αγαπημένα τραγούδια άλλων συνθετών. Οι σκέψεις, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι στιγμές στήνουν χορό και ξεδιπλώνονται σελίδα - σελίδα, αυτή τη μέρα, αναμένοντας την αυγή του καινούριου χρόνου που έρχεται πάντα ντυμένος με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερος από αυτόν που εκπνέει. Και το τραγούδι «ντύνει» τις στιγμές στα γιορτινά τους. Και βέβαια η κοπή της πίτας και η αγωνία σε ποιον θα πέσει το φλουρί. Ολα αυτά με συντροφιά τον Σπύρο Σαραφιανό, την Δήμητρα Τσέλιου και τον Γιώργο Κωνσταντή, που διασκεδάζουν με την καρδιά τους στους ήχους του Βαγγέλη Κορακάκη.

Εορταστικά προγράμματα για να υποδεχτούν το νέο χρόνο έχουν ετοιμάσει όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Από αυτά αξίζει να παρακολουθήσετε: Την Κυριακή, στην ΕΤ-1, στις 11.30 π.μ., ο Παναγιώτης Μυλωνάς παρουσιάζει μέσα από την εκπομπή «Μουσική παράδοση» κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, αλλά και έθιμα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού.

Την Εορταστική Συναυλία στον Αγιο Φραγκίσκο της Ασίζης παρουσιάζει στις 18.00 μέσα από τις «Μεγάλες παραστάσεις» ο Αλέξης Κωστάλας. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της RAI, υπό τη διεύθυνση της Keri-Lynn Wilson, παρουσίασε μια εορταστική χριστουγεννιάτικη συναυλία με τον διάσημο τενόρο Jose Cura, τους Los Calchakis και την Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης με διευθυντή τον Πέτερ Λανγκ, σε έργα των Φραντς Γκρούμπερ, Μέντελσον, Βιβάλντι, Πουτσίνι και ένα απόσπασμα από τη Miss Criolla του Ariel Ramirez.

Επίσης, στην ΕΤ-1 ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 12.15, ο Αλέξης Κωστάλας παρουσιάζει την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία 2007 της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα. Στη συναυλία συμμετέχει το Μπαλέτο της Κρατικής Οπερας της Βιέννης με σολίστ δυο διάσημα αστέρια του χορού, την Λουτσία Λακάρα και τον Σιρίλ Πιερ. Για τη φετινή συναυλία ο Ζούμπιν Μέτα έχει επιλέξει έργα της οικογένειας Στράους και του Γιόζεφ Χέλμεσμπέργκερ, που φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από το θάνατό του. Τα μεσάνυχτα, μέσα από τις «Μεγάλες παραστάσεις», παρουσιάζεται η «Βραδιά Μουσικής από τη Βηθλεέμ - Μια Συναυλία για την Ειρήνη και τη Ζωή». Θα μεταδοθούν έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γιόζεφ Χάιντν, Περγκολέζι, Ροσίνι, Σποντίνι, Μολινέλι και Σούμπερτ. Στο πόντιουμ η υψίφωνος Xinzia Forte. Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα διηύθυνε ο Corrado Rovaris.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 23.00 η ΕΤ-3 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τη μουσική παράσταση των Γιώργου Χατζηνάσιου και Μάριου Τόκα.