ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και αμείωτη διάθεση

Με αναμμένες τις μηχανές, ακόμα και μέσα στις γιορτές, οι Κομματικές Οργανώσεις του Πειραιά και της Κρήτης δίνουν τη μάχη του κουπονιού

Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006

Με αμείωτη διάθεση, ενθουσιασμό, αλλά και οργάνωση συνεχίζουν οι Κομμουνιστές και οι ΚΝίτες σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, έχοντας διάχυτη την αισιοδοξία παρά τις καθημερινές δυσκολίες που συναντούν. Η ΚΟΠ σύμφωνα με το κλείσιμο στις 27 Δεκέμβρη έχει καλύψει το 61,68% του πλάνου της. Στην άμιλλα των Οργανώσεών της πρώτη είναι η ΚΟ Ναυτεργατών που έχει ήδη καλύψει το 83,5% του πλάνου της. Ακολουθεί η Αχτίδα Κορυδαλλού με 66,4%, Κοκκινιάς με 62%, Δυτικών Συνοικιών με 54,2%, η Αχτίδα Δήμου Πειραιά με 46,1%, η Εργατοϋπαλληλική με 41,7%. Η Κομματική Οργάνωση Νησιών Αργοσαρωνικού έχει καλύψει το 110% του πλάνου της.

Μιλώντας με την Λόλα Ζαζοπούλου, οικονομική υπεύθυνη του Γραφείου της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών μάς εξήγησε ότι στις Δυτικές Συνοικίες ζουν κατά βάση εργαζόμενοι και από αυτή την άποψη είναι προνομιούχα περιοχή για το Κόμμα και την οικονομική του στήριξη.

Οι σύντροφοι και οι οπαδοί του Κόμματος που παίρνουν μέρος στην Οικονομική Εξόρμηση κατανοούν, τόνισε, ότι βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει το Κόμμα είναι τα οικονομικά του κι έτσι το κατανοούν και οι εργαζόμενοι που ακουμπούν τις ελπίδες τους σε αυτό το Κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους. Γι' αυτό και το ενισχύουν από το υστέρημά τους παρά τις οικονομικές δυσκολίες που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση των αγώνων που είναι σε εξέλιξη και σε αυτούς που έρχονται μια που όλοι γνωρίζουμε ότι η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική συνεχώς εντείνεται και βλέπουν πως τα δικαιώματά τους το ένα μετά το άλλο καταργούνται.


Δείχνουν εμπιστοσύνη, πρόσθεσε, και νιώθουν ότι το μόνο Κόμμα που αντιστέκεται και αντιπαλεύει με συνέπεια και έχει πρόταση διεξόδου είναι το ΚΚΕ. Ολοι όσοι απευθυνόμαστε για οικονομική ενίσχυση δε μας βλέπουν για πρώτη φορά. Είμαστε δίπλα και μπροστά σε όλους τους αγώνες είτε για τα γενικά προβλήματα είτε για τοπικά. Είναι οι δεσμοί που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί από την πολιτική μας δράση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως δε μας ενισχύουν μόνο οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος αλλά και άλλοι από άλλες παρατάξεις είναι το γεγονός, επισήμανε, ότι η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας, που είναι σε μια πολύ συντηρητική περιοχή, είναι η πρώτη πλέον κομματική οργάνωση της Αχτίδας στην Οικονομική Εξόρμηση, έχοντας καλύψει το 80% του πλάνου της και έχει τους περισσότερους φίλους και οπαδούς που δουλεύουν για την Οικονομική Εξόρμηση.

Στην Κρήτη

Στην τελική ευθεία για την επίτευξη του στόχου, που έχουν θέσει οι Κομματικές Οργανώσεις της Κρήτης, κατά τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που έχει κηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ, έχουν μπει μέλη και φίλοι του Κόμματος στο νησί.

Από την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης, η αισιοδοξία και το κλίμα ότι τα πλάνα μπορούν να πιαστούν και να ξεπεραστούν σε ορισμένες περιπτώσεις, έδωσε ώθηση στις κομματικές δυνάμεις να οργανώσουν το άνοιγμά τους στους εργαζόμενους του νησιού και μαζί με φίλους και οπαδούς να αρχίσουν να μαζεύονται οι πρώτες ενισχύσεις. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και το μέχρι σήμερα ποσοστό της ΚΟ Κρήτης, που βρίσκεται στο 55% του πλάνου της.

Ο σχεδιασμός για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης από την αρχή είχε να κάνει με ένα πλατύ και μαζικό άνοιγμα σε χώρους δουλιάς, σε συνοικίες και γειτονιές που εργάζονται και κατοικούν εργατικές λαϊκές οικογένειες. Μαζί με το κουπόνι, το φυλλάδιο του Κόμματος, τον «Ριζοσπάστη» και συζήτηση για την αναγκαιότητα παραπέρα ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Τη διάδοση και αποδοχή της πολιτικής του από ακόμα μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης του νησιού, αλλά και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο στόχος για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ δεν είναι μόνο η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος το διάστημα των δύο αυτών μηνών, αλλά το πώς και η Οικονομική Εξόρμηση θα βοηθήσει, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση των δεσμών των κομμουνιστών με εργαζόμενους που μέχρι σήμερα δε γνώριζαν. Η πολιτική συζήτηση και επαφή μαζί τους για την αναγκαιότητα ανάπτυξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, τη δική τους συμμετοχή σ' αυτό, στην προοπτική ανατροπής της πολιτικής της μερικής μόρφωσης, μερικής δουλιάς, της μερικής ζωής χωρίς δικαιώματα, που θέλουν να μας επιβάλουν οι δυνάμεις και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Με αναμμένες, λοιπόν, τις μηχανές ακόμα και μέσα στις γιορτές, οι κομματικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με το κουπόνι, για την κάλυψη και υπερκάλυψη του πλάνου που έχει θέσει η ΚΟ Κρήτης ως και το τέλος του Γενάρη.