Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή 6 Αυγούστου 2000
Κυριακή (6/8)

Ορφέας Περίδης
Συνεχίζονται με επιτυχία οι δύο σημαντικές εικαστικές εκθέσεις που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα στη Σύρο, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων και στην αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη». Πρόκειται για εκθέσεις ζωγραφικής του Σωτήρη Σόρογκα και του Θόδωρου Πανταλέοντα, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ερμουπόλια 2000», που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης σε συνεργασία με τον εικαστικό σύμβουλο και συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη. Ο Σ. Σόρογκας εκθέτει αντιπροσωπευτικά έργα του, κάτω από το γενικό τίτλο «Εμμονές». Οπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Κ. Ιωαννίδης, «η γραφή του είναι λιτή, λακωνική και περιεκτική, έχοντας εξοστρακίσει τα χρώματα, εν ονόματι της λειτουργίας του φυσικού και ευαίσθητου φωτός». Στους πίνακες του υπερρεαλιστή ζωγράφου Θόδωρου Πανταλέοντα «αντικρίζουμε μια γυναικεία φιγούρα που ενατενίζει μακριά, ήσυχα τοπία στο βάθος, παράδοξα πτηνά, μικροαντικείμενα, γνωστά και άγνωστα, έναν κόσμο από άλλες εποχές. Ολα είναι ζωγραφισμένα με εξαιρετική λεπτομέρεια, μοιάζουν αληθινά». Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 4 του Σεπτέμβρη.

Δευτέρα (7/8)
Τρίτη (8/8)
Τετάρτη (9/8)
Πέμπτη (10/8)

Μελίνα Κανά
Παράσταση για παιδιά σήμερα στα Βίλια, με το έργο «Τσιγγάνικο όνειρο» από την παιδική σκηνή του «Θεάτρου οδού Ερμού».

Παρασκευή (11/8)

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, από το Εθνικό Θέατρο, σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο. Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού, κίνηση Βάσως Μπαρμπούση. Ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Μάνος Σταλάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Γαλανάκης, Τζένη Γαϊτανοπούλου, Γιάννης Ροζάκης, Ιάκωβος Ψαρράς, Θέμης Πάνου κ.ά.

Μια παραδοσιακή βραδιά με κρητικά τραγούδια και ερμηνευτές τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη και τον Δημήτρη Σκουλά διοργανώνεται σήμερα (10.30 μ.μ.), στο Α΄ Δημοτικό Πάρκο Αγ. Παρασκευής (δάσος Υμηττού), στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «1000 τραγούδια στο δάσος - Καλοκαίρι 2000».

Σάββατο (12/8)


«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο


Δημιουργία του Σ. Σόρογκα


Εργο του Θ. Πανταλέοντα