ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 20 Γενάρη 2007

Λούλα Λογαρά
Φωτ.2

Στη μνήμη της αδελφής μου ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα», 20 ευρώ.

Ελευθερία Λογαρά-Χλωρού

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΥΛΙΑΡΑ, η γυναίκα του Αγγελική και συγγενείς προσφέρουν 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Γιώργος - Βαγγέλης Παυλόπουλος

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και του ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, στελεχών του ΚΚΕ, ο Στάθης Καλαμπόκης πρόσφερε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ηλιούπολης για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου, ΙΩΑΝΝΗ και ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, των τριών αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ και ΝΙΚΟΥ, στελεχών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, καθώς επίσης στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΘΑΝΑΣΗ Δ. ΖΙΩΓΑ, δεσμώτη της Ακροναυπλίας και της Πύλου, αξιωματικού του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Χαλκιδικής.

Ντίνος Ζήκος
Μαίρη Ζιώγα

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και κουμπάρου ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Γιάννα Στρεβίνα, Νίκος Σοφιανός

* * *

Στη μνήμη της ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΝΙΤΣΑ, του ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και του ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥΜΤΖΗ, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Ιδιωτικής Υγείας της ΚΟ Πειραιά, 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Ο Δημήτρης Γουλόπουλος, Λοχαγός του ΔΣΕ, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου» Μπραχάμι.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΗΜΑΣ (Σαμαρινιώτης), Καστοριανός δικηγόρος, υπήρξε μέλος της ΟΚΝΕ από το 1924. Οντας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ήταν δραστήριο μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Φοιτητών. Πήρε μέρος στις μεγάλες απεργίες εκείνης της περιόδου. Στις εκλογές του Γενάρη του 1936 εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ στη Φλώρινα - Καστοριά. Υπήρξε ο πρώτος Γραμματέας της ΚΟ Αθήνας 1941-1942. Στην 8η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ ο Ανδρέας Τζήμας εκλέχτηκε μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τοποθετήθηκε υπεύθυνος της ΚΟ Αττικής και Ρούμελης. Λίγο αργότερα, ο Ανδρέας Τζήμας αποσπάστηκε ολοκληρωτικά στον ΕΛΑΣ και το Μάη του 1943 έγινε το τρίτο μέλος της Δ/σης του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, ως εκπρόσωπος του ΕΑΜ.

Νίκος Μπλέτας
Ο αγωνιστής Τζήμας είχε όλα τα προσόντα που συγκροτούν τον κομμουνιστή, τον λαϊκό αγωνιστή και ηγέτη. Υπήρξε τίμιος, ευθύς και καθαρός σαν κρύσταλλο, απλός και σεμνός με μεγάλη κομματικότητα και με μεγάλες οργανωτικές ικανότητας. Βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη του ΕΛΑΣ. Πάντα εγκάρδιος, καλοσυνάτος, ευγενικός.

Ο αγωνιστής Ανδρέας Τζήμας υπήρξε και υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Αγαπούσε και σεβόταν τη σύζυγό του Λουίζα, λάτρευε το γιο του Δημήτρη και τις δυο κορούλες του. Δυστυχώς ο Ανδρέας Τζήμας δεν μπόρεσε να πολεμήσει στον ΔΣΕ, λόγω της αρρώστιας του, που τον έστειλε πρόωρα στο θάνατο.

Πέθανε μακριά από την πατρίδα του το 1966 στην Πράγα.

Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Χαλκιδικής.

Μαίρη Ζιώγα

** *

Φτ.

Τιμώντας τη μνήμη και το τεράστιο σε όγκο και κάλλος ποιητικό και πεζογραφικό έργο του ΝΙΚΟΥ ΜΠΛΕΤΑ - Δούκαρη, τη συνέπεια και το ορθόστητο περπάτημα ως το τέλος του στον αγώνα μας για τα υψηλότερα ιδανικά της ειρήνης και της δικαιοσύνης, του συντρόφου, φίλου και συμμαχητή μου, τώρα που ολοκλήρωσα την προσέγγισή μου στο έργο του (με το πόνημά μου «ΝΙΚΟΣ ΜΠΛΕΤΑΣ -Δούκαρης, ο ποιητής της καρδιάς των λαών»), έμπλεος αγάπης γι' αυτόν, προσφέρω ως ελάχιστη προσφορά 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νευροκοπίου.

Βασίλης Καπετανέας (Ροδανός)

* * *

Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο ΖΗΚΟΣ ΝΤΙΝΟΣ, ο αγαπημένος μας και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς, μέλος του ΚΚΕ, διαπρεπής νομικός, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων. Υπήρξε πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, για πολλά χρόνια, πρόεδρος της «Νέας Κίνησης» Δικηγόρων Αθήνας και λογοτέχνης.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ δικηγόρων, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στο κόμμα στα ιδανικά του οποίου πίστεψε και προσχώρησε από τα μαθητικά χρόνια του και από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του, για τις ιδέες και τα οράματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της παγκόσμιας ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Βούλη Στεφανίδου-Ντίνου

* * *

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, ο αδελφός του Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.