ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τρίτη 23 Γενάρη 2007

ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ
φωτ. 2

ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ και ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, δύο αξέχαστες συντρόφισσες -κομμουνίστριες, δυο αγωνίστριες που έδωσαν όλη τους τη ζωή στους αγώνες του λαού μας.

Στη μνήμη τους ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 500 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στην ΑΝΝΑ Δημητρίου ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Αννα μου! «Εφυγες» από κοντά μας οριστικά την ημέρα των Θεοφανίων. Ο πόνος μας είναι μεγάλος. «Εφυγες», αλλά μας άφησες μια παρακαταθήκη αγάπης, φροντίδας και αγώνων. Αγώνων οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα γιατί έγιναν για το καλό του λαού, για τα δίκαια των εργαζόμενων. Πήρες ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ και της Εθνικής Αλληλεγγύης για τη λευτεριά της πατρίδας από τους φασίστες Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές, χωρίς να υπολογίσεις κινδύνους. Συμμετείχες ενεργά σε όλες τις πολιτικο-κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, που οργάνωνε το ΚΚΕ και το προοδευτικό κίνημα της χώρας μας για τη λύση των προβλημάτων του εργαζόμενου λαού.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία σου αποτελεί παράδειγμα για τη φροντίδα και βοήθεια την οποία έδειχνες σε όσους είχαν την ανάγκη σου χωρίς να υπολογίζεις το οικονομικό συμφέρον σου. Αυτό ήταν έκδηλο από τη μεγάλη εκτίμηση και αγάπη που σου είχαν σε συνέχεια.

Κώστας Κούκος
Υπήρξες σοσιαλίστρια. Η πίστη σου στο σοσιαλισμό έμεινε σταθερή, παρά την ανατροπή των σοσιαλιστικών κοινωνιών.

Ως μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Πλάκας Αθήνας συμμετείχες σε όλες τις δραστηριότητες υπέρ της ειρήνης και ενάντια στους πολέμους που έκαναν οι ιμπεριαλιστές εναντίον των λαών. Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας «Ο Παρθενώνας» θα θυμάται τη βοήθεια που έδινες στην αγωνιστική του προσπάθεια για την αναβάθμιση της ιστορικής και παραδοσιακής συνοικίας μας.

Στη μνήμη σου, Αννα μου, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ.

Ο σύζυγός σου Δημήτριος Νικ. Γιαννόπουλος, ιατρός, κομμουνιστής από το 1943.

* * *

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για την πατρίδα, προσφέρω 300 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Μιλτιάδης Αντωνιάδης, αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥ, από την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή-ασυρματιστή του καπετάν Διαμαντή στη Ρούμελη, προσφέρουμε και φέτος, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Λούλη, Βάσω και Ιωάννα

* * *

Φωτ.

Η Δήμητρα Αβραμοπούλου προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, στη μνήμη του συζύγου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και των ΝΙΚΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ.

ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ
* * *

Η Δήμητρα Αβραμοπούλου προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, στη μνήμη της αδελφής της ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΡΑ και του γαμπρού της ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΣΑΡΑ.

* * *

Φωτ.

Στις 19 Γενάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΖΑΤΣΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος Μαρία

Η κόρη Βασιλική

* * *

Στη μνήμη των αδικοχαμένων εξαδέλφων μου προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

Β. Κ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΟΓΑΡΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα».

Ελευθερία Λογαρά - Χλωρού

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος πατέρας μου ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1944, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης-ΕΠΟΝ και μαχητής του ΔΣΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Νοέμβρη του 2005, διώχτηκε μετά το 1945 και φυλακίστηκε. Οταν αφέθηκε ελεύθερος το 1947, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Με το τέλος του Εμφυλίου, πιάστηκε και πάλι, δικάστηκε και κρατήθηκε στις φυλακές έως το 1952. Επέστρεψε στο χωριό μας, το Ανθοχώρι Βοιωτίας, και έως το τέλος της ζωής του ασχολούνταν με τα κοινωνικά προβλήματα, πάντα πιστός στα ιδανικά του εργατικού κινήματος και του Κόμματός του.

Τιμώντας τη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο και λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ράνια

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Νικολάου ΣΑΡΔΕΛΛΗ, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Λαμίας.

Νίκος Χαραυγής



Παναγιώτης Αβραμόπουλος


Αλέξανδρος Κοζάτσας


Θανάσης Ζαχαρόπουλος