«Μαφία» είναι ο έρωτας
Πέμπτη 25 Γενάρη 2007

Σκηνή από την ταινία «Το παιχνίδι του κυρίου Ρίπλεϊ», της Λιλιάνα Καβάνι
Το αστυνομικό θρίλερ με τίτλο «Το παιχνίδι του κύριου Ρίπλεϊ», σε σκηνοθεσία Λιλιάνα Καβάνι, θα μεταδώσει απόψε στις 00.15 ο ALPHA.

Τρία χρόνια αφότου κατάφερε να ξεφύγει με εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας πλαστούς πίνακες της Αναγέννησης, ο Τομ Ρίπλεϊ ζει πλέον τη ζωή ενός μεγιστάνα της τέχνης στην περιοχή Βένετο της Βορειοανατολικής Ιταλίας. Παντρεμένος με τη γλυκύτατη Λουίζα, ο Ρίπλεϊ διαμένει σε ένα αυθεντικό παλάτι του 16ου αιώνα και απολαμβάνει τις γενναιόδωρες ομορφιές του Βένετο, από τις καλές τέχνες και τη μουσική, μέχρι το όμορφο τοπίο και τα φαγητά. Ο Τομ Ρίπλεϊ, λάτρης όλων των όμορφων πραγμάτων στη ζωή, όπως και των «σκοτεινών» ταξιδιών στην Ευρώπη και ειδήμονας των αυτοσχέδιων φόνων, δοκιμάζει την αντοχή και τα νεύρα του θεατή, θέτοντας ταυτόχρονα δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την ηθική και τις αξίες της ζωής! Ο Ρίπλεϊ έχει πάντα την ικανότητα να εξαπατά όσους βρίσκονται στο δρόμο του, καθώς και να «εξαφανίζει» βίαια όσους αντιστέκονται στην ένταξή του στην ελίτ της κοινωνίας! Αυτή τη φορά έχει επίσης και συνεργάτη...

Η ταινία, που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ, έχει στοιχεία φιλμ - νουάρ και μαύρο χιούμορ, παρουσιάζοντας τον κύριο Ρίπλεϊ να γίνεται ακραίος και γοητευτικός. Το σενάριο είναι καλογραμμένο, κρατώντας το ενδιαφέρον. Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Λένα Χέντεϊ, Κιάρα Κασέλι.

Ο Βρετανός Μάικλ Φέλγκεϊτ διευθύνει έναν οίκο δημοπρασιών της Νέας Υόρκης και είναι τρελά ερωτευμένος με μια όμορφη δασκάλα, την Τζιν. Ομως, κάθε φορά που της μιλάει για γάμο, η Τζιν αλλάζει κουβέντα, μέχρι που ο Μάικλ πληροφορείται την αιτία των ενδοιασμών της: ο πατέρας της είναι ένας σκληρός νονός της Μαφίας. Μη θέλοντας να χάσει την καλή του, ο Αγγλος αριστοκράτης κάνει τα πάντα για να γίνει αποδεκτός από τον αρχιμαφιόζο Φρανκ Βιτάλε και τους μπράβους του. Τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα όταν ο αρχηγός μιας αντίπαλης συμμορίας αποφασίζει να προωθήσει τους φρικτούς πίνακες του ατάλαντου γιου του μέσω της γκαλερί στην οποία εργάζεται ο Μάικλ... Η ταινία ρίχνει μια διασκεδαστική ματιά στον κόσμο των γκάνγκστερ. Παίζουν: Χιου Γκραντ, Τζιν Τρίπλχορν, Τζέιμς Κάαν, Μπερτ Γιανγκ (ΑΝΤΕΝΝΑ, 24.00).