«Νεόπλουτοι!!!»
Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟ, ΟΜΩΣ, κι αν είναι κοροϊδία! Πρέπει - λέει ο Γ. Αλογοσκούφης - να δίνουμε περισσότερα πλέον στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού τώρα η Ελλάδα είναι ένα από τα ...πλούσια μέλη της, οπότε έχουμε ευθύνες απέναντι στα φτωχότερα.

Εν ολίγοις, ο υπουργός Οικονομίας μας καλεί σε ένα είδος «νεοπλουτίστικης» επίδειξης σε εθνικό επίπεδο. Ισως πιστεύει ότι έτσι μας ...ανεβάζει το ηθικό και μας κάνει πιο «Ευρωπαίους».

Δεν ξέρουμε αν ο ίδιος νιώθει ...πιο πλούσιος, πάντως ο μέσος Ελληνας νιώθει πιο φτωχός, ανασφαλής και πιεσμένος από ποτέ.

Αν και υπάρχει ένα μέρος που είναι αλήθεια στους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών. Κάποιοι στην Ελλάδα όντως έγιναν πιο πλούσιοι από τότε που μπήκαμε στο «σκληρό πυρήνα» της ΟΝΕ. Μόνο που είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι.

Κι αυτοί δε δίνουν δεκάρα τσακιστή (σας βεβαιώνουμε) για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Οπως ακριβώς κάθε εφοπλιστής, βιομήχανος και τραπεζίτης οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας.

ΜΕΧΡΙ 10% ΟΙ αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων, που ετοιμάζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για τη νέα χρονιά. Δηλαδή, ένα ακόμη χαράτσι για κάθε οδηγό, που, ούτως ή άλλως, πληρώνει πολλά (και παίρνει λίγα όταν υπάρξει ανάγκη).

Προσθέστε σ' αυτά και το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τα πολλαπλασιασμένα πρόστιμα, βάλτε και την κάθε λογής φορολογία, καθώς και τις τιμές των καυσίμων, ώστε να ολοκληρωθεί το «παζλ» τού τι σημαίνει να σε εκμεταλλεύονται επειδή έχεις ένα αυτοκίνητο.

Μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις «λάιφ - στάιλ», ώστε να μας κάνουν ένα λαό του οποίου η αγορά αυτοκινήτου να λύνει ...υπαρξιακά προβλήματα, κρατάνε τις δημόσιες συγκοινωνίες σε κακό χάλι και μετά μας «τα παίρνουν» και με το παραπάνω...



Γρηγοριάδης Κώστας