ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Στην κόψη του ξυραφιού οι εργαζόμενοι

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν χτες με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007

Από τη χτεσινή συνάντηση
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ του Πανελλήνιου Συντονιστικού των Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα (προσφέρει κατ' οίκον υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες), που φθάνουν περίπου τους 3.500 και απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο καθώς τον Ιούνη του 2007 λήγει και η τελευταία παράταση χρηματοδότησης από το λεγόμενο «κοινωνικό ταμείο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ίδια στιγμή δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από το κράτος για την εξασφάλιση της συνέχισης των 1.097 μονάδων του προγράμματος που προσφέρουν υπηρεσίες σε 85.000 οικογένειες.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ, καθώς και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ εκδηλώνουν την πρόθεση να μεταφερθεί το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών σε όσους τις έχουν ανάγκη. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ προτείνει δήθεν για την αντιμετώπιση του προβλήματος την προκήρυξη θέσεων εργασίας με δήθεν πριμοδότηση όσων εργάζονται ήδη, θέλοντας να υπονομεύσει το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους και για ένταξη στο Δημόσιο όλων των υπηρεσιών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα, μαζί με τους εργαζόμενους, απαιτώντας να αναλάβει το κράτος την εξασφάλιση λειτουργίας των υπηρεσιών με την ένταξή τους στο Δημόσιο, 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμιά επιβάρυνση όσων έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες. Τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που υπηρετούν ήδη και την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση υποδομών).