ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Διήμερο πανελλαδικής δράσης

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Οι κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών θα συνεχιστούν και την Πέμπτη

Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007

Eurokinissi

Φοιτητές της Νομικής έκαναν αγωνιστική παρέμβαση χτες έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους φοιτητές και σπουδαστές, που παλεύουν για να μην περάσει η αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 16, να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο και διεκδικούν δημόσια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Στην κατεύθυνση αυτή, η Τετάρτη 14 και η Πέμπτη 15 του Φλεβάρη αποτελούν διήμερο πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής αγωνιστικής δραστηριότητας.

Αύριο, Τετάρτη, διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την Πέμπτη 15 του Φλεβάρη σε κάθε πόλη.

Την αταλάντευτη συνέχιση του αγώνα τους, με κάλεσμα να «πλημμυρίσει» το κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη το μεσημέρι κατά το πανελλαδικό συλλαλητήριο, έκαναν ξεκάθαρη φοιτητές και σπουδαστές κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων. Οπως είπαν χαρακτηριστικά, μετά από 12 μήνες στους δρόμους και με τα αιτήματά τους να «αγκαλιάζουν» μια σειρά από συνοικίες και χώρους δουλιάς, στοχεύουν πιο αποφασιστικά στο εξής στην κοινή παλλαϊκή αγωνιστική δράση.

Τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι παίρνουν δύναμη από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή και συμπαράσταση των εργαζομένων στους αγώνες τους, αλλά και από τους ελιγμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δείχνουν ότι έχουν στριμωχτεί, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. «Οι μορφές πάλης που έχουμε υιοθετήσει και τα αιτήματά μας έχουν τρομάξει την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο αγώνας μας έχει διάρκεια, αντοχή και πολυμορφία, ενώ οι ελιγμοί, οι αναβολές και οι αλληλοκατηγορίες των δυνάμεων του δικομματισμού αποκαλύπτουν την πίεση της δυναμικής του φοιτητικού κινήματος», υπογράμμισαν.

Επισημαίνοντας ακόμα ότι η καλύτερη απάντηση, στις συκοφαντίες κατά του φοιτητικού κινήματος, είναι η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στις διαδηλώσεις, στις Γενικές Συνελεύσεις και τις καταλήψεις, είπαν πως οι σύλλογοι της επαρχίας ήδη προετοιμάζονται, ήδη γράφουν τα πανό τους και καλούν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Και την Πέμπτη στο δρόμο

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την Πέμπτη 15 του Φλεβάρη. Οι φοιτητές θα συνεχίσουν με πολύμορφες δράσεις σ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές συνεχίζουν την απεργία που αποφάσισε η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΔΕΠ). Σε 48ωρη απεργία στις 14 και 15 του Φλεβάρη προχωρά και η Ομοσπονδία του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ). Οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απεργούν, ενώ η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία και για τις 22 του Φλεβάρη.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας απευθύνει κάλεσμα στους γονείς να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια στις 15 και 22 του Φλεβάρη, σημειώνοντας: «Η αναθεώρηση του άρθρου 16 σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα ιδιωτικο-οικονομικής λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης οδηγούν σε σχολεία και πανεπιστήμια πολλών ταχυτήτων, τα λίγα κι εκλεκτά για τους γόνους των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ τα πολλά υποβαθμισμένα για τα παιδιά του λαού, εντείνοντας έτσι τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση».

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας την Κυριακή 11 του Φλεβάρη, οι μαθητές αποφάσισαν για τις 22 του Φλεβάρη, μέρα που ξεκινά η ψήφιση στη Βουλή για την αναθεώρηση, να πραγματοποιήσουν κατάληψη των σχολείων τους και συλλαλητήριο. Επίσης, αποφάσισαν να συζητήσουν στα μαθητικά συμβούλια τη συμμετοχή τους σε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα για την Παιδεία.