Τα τηλε-βαρθολομέικα...
Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΦΥΣΙΚΑ, ΣΤΑ «ψιλά» των τηλεοπτικών καναλιών θα περάσει η χτεσινή δήλωση Πολύδωρα, περί της υπερψήφισης της περίφημης «Σένγκεν 3». Μιας σύμβασης, που λέει ότι μπορεί να ελέγχονται από τα γενετικό υλικό μέχρι ...οι προθέσεις κάθε πολίτη της ΕΕ.

Εχουν, όπως καταλαβαίνετε, σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθούν. Ισως για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης αναλύουν τόσο πολύ την υπόθεση του ΙΚΑ.

Ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με το ύψος των συντάξεων που δίνει, ουδέποτε τους απασχόλησαν τα τεράστια χρέη των εργοδοτών προς τον Οργανισμό, ουδέποτε τους απασχόλησαν οι λόγοι που οι ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους είναι τόσο υποβαθμισμένες.

Τώρα όμως, με την υπόθεση του θανάτου του διοικητή του ΙΚΑ, ...δίνουν πραγματικά «τα ρέστα τους» και, μάλιστα, με όρους απόλυτης ευτέλειας. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχθούμε, και μάλιστα μέσα στα σπίτια μας.

ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙ η «άνοδος του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος». Η κλασική συνταγή του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκου Γκαργκάνα, για μια ακόμη χρονιά στη διάθεσή μας, μέσω της γνωστής έκθεσής του.

Εξυπακούεται ότι το ...κόστος κερδοφορίας ανά μονάδα προϊόντος, όχι απλώς μπορεί, αλλά επιβάλλεται να είναι ασυγκράτητο! Μάλιστα, όσο πιο «ασυγκράτητο» είναι, τόσο πιο πολύ θα μας μιλάνε για «ανάπτυξη», τόσο πιο πολύ θα μας μιλάνε για «πρόοδο».


Αλλο αν τα υπερ-κέρδη σημαίνουν ταυτόχρονα διαιώνιση της φτώχειας και της λιτότητας για τον μέσο Ελληνα, κατάσταση που ολοένα χειροτερεύει.

ΕΝΤΑΞΕΙ, μας διευκρίνισε τις θέσεις του ο Θ. Πάγκαλος. Δε θέλει - λέει - οι αστυνομικοί να βρίσκονται «μέσα» στα πανεπιστήμια, αλλά να περιπολούν γύρω - γύρω. Δε ζητάει την κατάργηση του ασύλου ο άνθρωπος. Απλώς ...την πολιορκία του.