Εν συντομία
Κυριακή 25 Φλεβάρη 2007

Μια εύκολη συνταγή, έναν νόστιμο ψαρομεζέ, προτείνουμε για σήμερα. Από υλικά, χρειαζόμαστε: 125 γρ. βούτυρο, μισό κρεμμύδι, 3 αγγουράκια τουρσί, μια κονσέρβα τόνο, 1 κονσέρβα σαρδέλες, 2 κουταλάκια μουστάρδα, λεμόνια, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα βαθύ δοχείο, ανακατεύουμε το βούτυρο με τη μουστάρδα και έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι που το έχουμε τρίψει στον τρίφτη, τα αγγουράκια ψιλοκομμένα, τον τόνο σε κομματάκια (αφού τον έχουμε σουρώσει) και τις σαρδέλες (χωρίς το κόκαλο και το ζουμί τους). Ρίχνουμε σύμφωνα με το γούστο μας χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αποτέλεσμα είναι ένας αφράτος «πουρές» ψαριών. Τον τοποθετούμε σε ένα πιάτο, του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να «δέσει». Πάνω σε φέτες φρέσκου ψωμιού είναι καταπληκτικό.