ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Βδομάδα νέων κινητοποιήσεων

Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα και νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα

Κυριακή 18 Φλεβάρη 2007

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο παλλαϊκός αγώνας για δημόσια δωρεάν Παιδεία, με νέο διήμερο πανελλαδικής παλλαϊκής αγωνιστικής δραστηριότητας. Το αγωνιστικό «πρόγραμμα» αυτής της βδομάδας είναι γεμάτο από νέα συλλαλητήρια, απεργιακές κινητοποιήσεις, πολύμορφη καθημερινή δραστηριότητα, νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε σχολεία και σχολές.

Την Τετάρτη, 21 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, προγραμματίζεται παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Στο συλλαλητήριο καλούν και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Στο σχετικό κάλεσμά της, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας καλεί τους γονείς να διαδηλώσουν στο πλευρό των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών και να διεκδικήσουν:

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και να συμμετέχουν στις 21 Φλεβάρη στο νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος και στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνεται για τις 22 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Χαυτεία.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Την Πέμπτη, 22 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, προγραμματίζεται νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Στο συλλαλητήριο καλεί η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων από όλη τη χώρα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

Για τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κήρυξε τρίωρη παναθηναϊκή πανεργατική στάση εργασίας (από τις 12 έως τις 3 μ.μ.).

Ακόμα, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν με εικοσιτετράωρες απεργίες η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, ενώ οι πανεπιστημιακοί συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα μέχρι την Πέμπτη την απεργία.

«Οι καταλήψεις βγαίνουν στο δρόμο»

Με το βλέμμα στραμμένο στη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, εντείνονται αυτή τη βδομάδα οι διεργασίες στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Με σύνθημα: «Οι καταλήψεις βγαίνουν στο δρόμο», το Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων διοργανώνει την Τρίτη, 20 Φλεβάρη, πολύμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι φοιτητές καλούν όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και να εκφράσει τη συμπαράσταση και τη συμπαράταξή του στον αγώνα.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Συντριβανίου και την Εγνατία Οδό, μπροστά από τα Πανεπιστήμια. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα συνεχιστεί ως αργά το βράδυ. Περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, θέατρο σκιών, θέατρο δρόμου, συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους ακούγονται και οι: Σωτήρης Μπαλάς, Μουσικό Πολύτροπο, Αέρα Πατέρα, Ακτιβ Μέμπερ, Γκαράμπους, Αετόπουλος, Μήτσης Δερμπάσογλου, Παυλίδης και Μπι Μούβις, Αγγελάκας και πολλοί άλλοι.