ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων

Σήμερα οι συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Ηλεία. Αύριο η συγκέντρωση στην Καρδίτσα και την Πρέβεζα. Παρατεταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών της Λάρισας, των Τρικάλων, της Μαγνησίας και Φθιώτιδας

Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007

Motion Team

Παλεύοντας κατά της νέας ΚΑΠ που τους καταδικάζει σε βίαιο ξεκλήρισμα και διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, οι μικρομεσαίοι αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από σήμερα και τις επόμενες μέρες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς θα κορυφωθεί με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη.

Αύριο το πρωί, στην Καρδίτσα, τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις πλατείες χωριών του νομού ξεκινούν για τον αγωνιστικό τους προορισμό, το Δέλτα Καρδίτσας, όπου έχει οριστεί το ραντεβού για τη συνένωση των αγωνιστικών δυνάμεων. Στην κινητοποίηση, αναμένεται να δώσουν ενωτικά το «παρών» τους, μικρομεσαίοι αγρότες, που, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, συνειδητοποιούν τα τραγικά αδιέξοδα της νέας ΚΑΠ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, αγωνιούν για το μέλλον τους και αγωνίζονται για το δίκιο τους. Διεκδικούν άμεσα αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν λόγω εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, ουσιαστική αποζημίωση για τις καταστροφές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καλύτερες τιμές και επιδοτήσεις, μείωση του κόστους παραγωγής, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων κ.ά.

Στη Λάρισα, τρακτέρ έχουν βγει σε Νίκαια, Αμπελώνα και Κραννώνα, ενώ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού εντείνει τις προσπάθειές της για τη συγκέντρωση δυνάμεων στις επαρχίες, με προοπτική το συντονισμό της πάλης σε νομαρχιακό επίπεδο.

Και στα Τρίκαλα, τα τρακτέρ των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», βγήκαν από χτες το μεσημέρι στο Δέλτα Φαρκαδόνας.

Στη Μαγνησία, αγρότες από τις περιοχές Αερινού, Βελεστίνου και Περίβλεπτου παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ, σε παράπλευρο δρόμο της Εθνικής, στο ύψος του κόμβου Αερινού.

Επίσης, στη Φθιώτιδα, τρακτέρ εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένα στο Δομοκό και στο Νέο Μοναστήρι.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας:

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και το άνοιγμα του δρόμου για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, η οποία θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού. Προϋπόθεση γι' αυτό, υπογραμμίζει, αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την κερδοσκοπική ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα μπλόκα (2018-01-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (2009-01-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά (2008-12-06 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (2007-02-10 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τη νομαρχία (1999-01-16 00:00:00.0)