ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αδιαπραγμάτευτη η κυριακάτικη αργία

Κοινή επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Σιούφα

Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων για την αργία της Κυριακής
Στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο των συμφερόντων του πολυεθνικού κεφαλαίου και στην εξαχρείωση ακόμα περισσότερο της ζωής των εργαζομένων, στοχεύει η κατάργηση της αργίας της Κυριακής που επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, για λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και μία πριν το Πάσχα. Το γεγονός καταγγέλλουν με επιστολή τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης την Παρασκευή, 2 Μάρτη, στις 10 το πρωί.

Την επιστολή υπογράφουν: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, και τα επιχειρησιακά σωματεία στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», «Αφοί Κωνσταντακάτου» και «Πράκτικερ», καθώς και η επιχειρησιακή επιτροπή στα σούπερ - μάρκετ «Λιντλ».

Οπως υπογραμμίζουν: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατάργηση της Κυριακής αργίας, κατάκτηση που χρονολογείται από το 1936, όχι μόνο επειδή θα καταργήσει και το δικαίωμα των εργαζομένων στην οικογενειακή, προσωπική ζωή και στον ελεύθερο χρόνο, αλλά και για το λόγο ότι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας του εμπορίου, που ισχύει σήμερα και με την οποία διαφωνούμε, δεν έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Αντίθετα, οδήγησε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο και κατ' επέκταση χιλιάδες εμποροϋπάλλους στην ανεργία. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι χρόνος για αγορές υπάρχει, χρήματα δεν υπάρχουν».