ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 1 Μάρτη 2007

Χαράλαμπος Μώκος
Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ, του αδελφού μου ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ, των πεθερικών μου ΠΑΥΛΟΥ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΔΟΥΚΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, καθώς επίσης στη μνήμη των ΜΑΡΙΑΣ, ΡΟΝΤΙΝΑΣ και ΧΑΡ. ΣΔΟΥΚΟΥ, των ΕΠΟΝιτών της ΚΟΒ Μπιζανίου, οι οποίοι δεν υπάρχουν πια και του καθοδηγητή μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΝΑΚΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εργατών Δήμου Καλλιθέας, 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης Αθανασάκης

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1922 στον Τύρναβο Λάρισας. Με την ίδρυση της ΕΠΟΝ, πέρασε στις γραμμές της και ήταν από τους πρώτους που συγκρότησαν την ΕΠΟΝίτικη ανταρτοομάδα του ΕΛΑΣ. Στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών της Ρεντίνας και όταν αποφοίτησε επέστρεψε στον ΕΛΑΣ. Τραυματίστηκε σε μάχη στο δεξί χέρι και έμεινε ανάπηρος. Συνέχισε τον αγώνα, πέρασε από το Στρατοδικείο της Λάρισας και καταδικάστηκε σε θάνατο. Κρατήθηκε στις φυλακές της Πάτρας, των Ιωαννίνων και εξορίστηκε στα Γιούρα και στην Ικαρία.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, επειδή στο χωριό του δεν έβρισκε δουλιά, ήρθε στην Αθήνα. Δούλεψε ως μπογιατζής και ήταν μέλος του συνδικάτου του.

Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Πέθανε στις 29 Γενάρη 2007 και κηδεύτηκε από το Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Αντώνης Αγγελής
Το 40ήμερο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 4 Μάρτη στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Βύρωνα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γουδιού, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ελένη, Ολυμπία, Μαρία

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΖΩΗΡΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ προσφέρω στο Παράρτημα Πατησίων της ΠΕΑΕΑ Ριζούπολης 50 ευρώ.

Αννα Βασιλά - Κουλουμπή

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών οι οποίοι κατάγονταν από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη), συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση 180 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Του ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ Δ. ΠΟΥΡΝΑΡΑ (φωτογραφία), Ενωμοτάρχη Χωροφυλακής, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Αρτας και μαχητή του ΔΣΕ από το 1946, ο οποίος σκοτώθηκε το 1947 σε ενέδρα στο χωριό Παλαιοκαρυά Τρικάλων.

Του ΑΝΤΩΝΗ Β. ΑΓΓΕΛΗ (φωτογραφία), μέλους του ΚΚΕ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, ο οποίος σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας.

Βελισάριος Πουρναράς
Του αδελφού του ΜΑΝΘΟΥ Β. ΑΓΓΕΛΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πιάστηκε άρρωστος σε ενέδρα στον δυτικό Κόζιακα και αργότερα δολοφονήθηκε.

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Στ. ΑΓΓΕΛΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Τμήμα Χωροφυλακής στο Βουλγαρέλι Αρτας στις 17 Αυγούστου 1947.

Του ΓΙΑΝΝΗ Στ. ΑΓΓΕΛΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας.

Του ΔΗΜΟΥ Β. ΠΑΠΠΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος αρρώστησε και πέθανε το 1943.

Του ΒΑΓΓΕΛΗ Ν. ΤΣΙΤΣΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε στο χωριό Πέτα στις 13 Σεπτέμβρη 1944.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ. Σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1944 στο χωριό Κομπότι Αρτας.

Του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΑΚΑΒΕΛΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη 1946 στο χωριό Ανεμοράχη Αρτας.

Χρήστος Νταβαντζής

* * *

Φωτ.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΩΚΟΣ (Καλίας) από το Μαυρολιθάρι, αξιωματικός της Σχολής Ευελπίδων και Λοχαγός του ΕΛΑΣ σκοτώθηκε στις 6 Γενάρη 1944 σε ενέδρα Γερμανών στην Αγία Τριάδα Κουκουβίτσας, μαζί με 33 συναγωνιστές του Λόχου του.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Μήτσος Μώκος πρόσφερε στο ΚΚΕ 20 ευρώ.



Μαρία Αθανασάκη


Απόστολος Κατσαβάκης