ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Το ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αγώνα της αγροτιάς
Πέμπτη 1 Μάρτη 2007

Από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στον Παλαμά
Τη στήριξη του ΚΚΕ στις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και γενικότερα στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη χτεσινή περιοδεία της στην Καρδίτσα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα και μίλησε στις συγκεντρώσεις αγροτών σε Λιοντάρι και Παλαμά. Στις ομιλίες της και στον άμεσο διάλογο που είχε με τους αγρότες της περιοχής αναδείχτηκε η ανάγκη δυνάμωσης του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών κατά της ΚΑΠ, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της αλλά και με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής.

Ο αγώνας της αγροτιάς, υπογραμμίστηκε, πρέπει να συντονιστεί με την πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να γίνει ορμητικό λαϊκό ποτάμι και ταυτόχρονα πρέπει να έχει πολιτικό χαρακτήρα και προοπτική.

Επισημάνθηκαν οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζουν αυτήν την αντιαγροτική πολιτική καθώς τα δύο κόμματα εκφράζουν τα ταξικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας στρεφόμενα με την πολιτική τους κατά των συμφερόντων της φτωχής αγροτιάς και τονίστηκε η ανάγκη απεμπλοκής του αγροτικού κόσμου από τα δόκανα του δικομματισμού.

Το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι αγώνες είναι ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες χρειάζεται να ξεφύγουν από την αυταπάτη ότι μπορούν όσο υπάρχουν ΚΑΠ και κυβερνήσεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, να δουν καλύτερες μέρες. Η λύση βρίσκεται στη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ για μια άλλη πολιτική που θα προωθεί την ολοκληρωμένη αγροτική ανάπτυξη η οποία θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού.

Η συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με τους συγκεντρωμένους αγρότες έθιξε και τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι άλλοι εργαζόμενοι της υπαίθρου και τα οποία θα οξυνθούν περισσότερο με τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (2012-12-13 00:00:00.0)
Πανελλαδική αγωνιστική κάθοδος (2010-01-10 00:00:00.0)
Στον αγώνα η σωτηρία και η προοπτική! (2005-11-16 00:00:00.0)
Νέο αγωνιστικό προσκλητήριο (2005-02-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικός άνεμος στον αγροτικό κόσμο (2003-08-28 00:00:00.0)
Υπόθεση των ταξικών δυνάμεων η ανασυγκρότηση (2000-06-16 00:00:00.0)