ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Μαζικά αύριο στα συλλαλητήρια

Μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι εξορμήσεις

Τετάρτη 7 Μάρτη 2007

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και σε 46 ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα χτυπάει αύριο η καρδιά της εργατικής τάξης καθώς κορυφώνεται μέρα με τη μέρα η μάχη των κλαδικών συμβάσεων, στα πλαίσια της οποίας τα ταξικά συνδικάτα αποφάσισαν τη διοργάνωση των αυριανών συλλαλητηρίων και την κήρυξη απεργίας στις 29 του Μάρτη. Χωρίς ούτε ένα λεπτό να μείνει ανεκμετάλλευτο, οι εξορμήσεις συνεχίζονται μέχρι και το πρωί της Πέμπτης. Στην Αθήνα, το πρόγραμμα είναι το εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 7 του Μάρτη: MULTI COLLECTION, ICAP, Metropolitan, Novotel, Praktiker, LIDL (Ν. Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας), ΠΕΡΛΑ, ΚΕΝΤΙΑ, Τράπεζες Πειραιά, Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ (Μαρούσι), Διυλιστήρια Ασπροπύργου, ΣΜΑ Σχιστού, Σιδηροδρομικό Κέντρο - εργοτάξιο Λεωφ. Δημοκρατίας, εργοτάξιο Μετρό - Ελληνικό. Πέμπτη 8 του Μάρτη: ΔΕΛΤΑ SINGULAR, ΠΛΑΙΣΙΟ (Μεταμόρφωση), ξενοδοχεία Ομόνοιας, πιάτσα οικοδόμων - πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ απευθύνει στις γυναίκες κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Περιοδείες σε βιοτεχνίες μετάλλου, σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο και την περιφέρεια της πόλης, σε γραφεία κλπ., πραγματοποίησαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη. Το αυριανό συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποιεί σήμερα Γενική Συνέλευση, ενώ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Μάρτη.

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς κορυφώνεται και στον Πειραιά η προετοιμασία για το συλλαλητήριο της Πέμπτης (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο). Σήμερα Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί σε νυχτερινά σχολεία και στη ROL. Την Πέμπτη το πρωί στο Σταθμό του Ηλεκτρικού. Τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αποφάσισαν και οι μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ. Στη συνέλευση καταγγέλθηκε επίσης η ραγδαία υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των πολιτικών επιλογών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων σε βάρος των ναυτεργατών και η προώθησή της σε ιδιωτικά χέρια. Αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης και η πολύμορφη κλιμάκωση του αγώνα.