Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Παρασκευή 9 Μάρτη 2007

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Νάουσα
Με την πίστη πως ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας κυβέρνησης - κεφαλαίου μπορεί να αχρηστευτεί από ένα ισχυρό ταξικό κίνημα, από μια πλατιά λαϊκή συμμαχία, εργαζόμενος λαός, αγρότες και νεολαία διαδήλωσαν χτες σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Εργάτες, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές, γυναίκες, συμμετείχαν συγκροτημένα με δικά τους μπλοκ και μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στις μαχητικές πορείες που ακολούθησαν σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Σέρρες.

Στη Νάουσα, εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι των κλωστηρίων και εποχιακοί εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχαν μαζικά στην πρωινή συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε με πορεία προς τον ΟΑΕΔ, τον οποίο απέκλεισαν για δύο ώρες.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν και στη Βορειοδυτική Ελλάδα, από την Κέρκυρα έως και το Αγρίνιο. Στα Γιάννενα οικοδόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποίησαν μαχητική πορεία, που αργά το απόγευμα συναντήθηκε με αυτή των φοιτητών και των πανεπιστημιακών καθηγητών. Αντίστοιχα, συγκεντρώσεις έγιναν στο Αγρίνιο, στην Αρτα και τη Λευκάδα, με κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων, αλλά και σε Κέρκυρα και Πρέβεζα. Σε δυναμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πάτρας προχώρησαν χτες το βράδυ εργαζόμενοι και νεολαίοι, και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά της αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης στην Καλαμάτα, στον Πύργο και στη Ζάκυνθο, όπως και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, σε Ελευσίνα, Μέγαρα, Ανω Λιόσια, Μενίδι και Λαύριο. Μαχητικό «παρών» στις κινητοποιήσεις των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ έδωσαν οι εργαζόμενοι και στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Φωκίδα, στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Κεντρικές συγκεντρώσεις έγιναν στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Λιβαδειά και στην πλατεία Λαού στην Αμφισσα.