ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΛΟΙ στις 18 Μάρτη στο Κιλελέρ

Ο Βαγγέλης Μπούτας στιγμάτισε την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και όσους, φανερά ή κρυφά, την υπηρετούν και κάλεσε τους αγρότες να δώσουν δυναμικό «παρών» στον τόπο θυσίας των Θεσσαλών κολίγων

Σάββατο 10 Μάρτη 2007

Να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση στις 18 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στη συνέντευξη Τύπου, προς τα τοπικά ΜΜΕ, που παραχώρησε ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, υπογράμμισε ότι ο γιορτασμός της επετείου του ξεσηκωμού και της θυσίας των κολίγων, θα είναι κορύφωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που διαρκούν επί τρεις μήνες.

Τόνισε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί ακόμα πιο σκληρός και επισήμανε ότι για την καλύτερη οργάνωση και την αποτελεσματικότητα της πάλης απαιτείται η ισχυροποίηση του συνεπούς αγροτικού κινήματος, με την ανασυγκρότηση και την αγωνιστική ενεργοποίηση των αγροτικών συλλόγων και των Ομοσπονδιών.

Χρειάζεται, είπε, ένα ισχυρό αγροτικό κίνημα ρήξης και ανατροπής, που θα συμπαρατάσσεται, σε κοινό μέτωπο, με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Προϋπόθεση γι' αυτό, είναι να διαλυθούν οι αυταπάτες που υπάρχουν ακόμα στον αγροτικό κόσμο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να υπάρξουν αλλαγές στις πολιτικές συνειδήσεις των εργαζομένων του χωριού και της πόλης, που θα οδηγήσουν σε πολιτικές ανακατατάξεις.

Τους «πόνεσε»

Αναφερόμενος στην αισχρή επίθεση σε βάρος του ίδιου και άλλων στελεχών της ΠΑΣΥ, στις οποίες προχώρησε η ηγετική ομάδα των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, που δραστηριοποιείται στη Λάρισα, ο Β. Μπούτας, σημείωσε ότι δε στοχεύει μόνο στα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά γενικότερα στο συνεπές αγροτικό κίνημα. Αυτό που τους ενοχλεί ιδιαίτερα, επισήμανε, είναι ότι η ΠΑΣΥ θέτει στο στόχαστρο την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει το ρόλο του αγροτοσυνδικαλισμού της συναίνεσης και του συμβιβασμού που αυτοί υπηρετούν.

Τους «πόνεσε» - είπε - που αποκαλύψαμε ότι τα «αιτήματα» που προβάλλουν στρέφονται κατά των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών και οι ίδιοι λειτουργούν σαν «λαγοί» της κυβέρνησης και της ΕΕ στην προσπάθεια να συντομεύσουν τη διαδικασία ξεκληρίσματος της φτωχής αγροτιάς και συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων.

Παραδείγματος χάρη, το «αίτημα» για Μητρώο Αγροτών που θα αποκλείει από την παραγωγική διαδικασία και τις επιδοτήσεις 350.000 μικροκληρούχους, προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται. Κι έρχεται ν' αποδεχτεί την πρόθεση της ΕΕ να προχωρήσει σε νέες περικοπές των κονδυλίων για τον αγροτικό τομέα - αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου - και να στηρίζει την κυβέρνηση στην επιχείρησή της να «πάρει κι άλλα από τους πολλούς και τους μικρούς, για να δώσει περισσότερα στους λίγους και τους πλούσιους».

Ετσι, όχι μόνο δε διαμαρτύρονται για τη μείωση του εισοδήματος των μικρομεσαίων παραγωγών, εξαιτίας της νέας ΚΑΠ - σημείωσε - αλλά «κακίζουν» την ΠΑΣΥ, επειδή θέτει αίτημα αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος. Ο Θ. Κοκκινούλης, εδώ και μέρες, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, προσπαθούσε να πείσει ότι η κυβέρνηση έχει δίκιο που αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων που πρόβαλλε, με τις κινητοποιήσεις, η ΠΑΣΥ, χαρακτηρίζοντάς τα «ανεδαφικά και ανεφάρμοστα», επειδή αντίκεινται στην ΚΑΠ και στον ΠΟΕ.

Αναφερόμενος στις «κινητοποιήσεις» που οργάνωσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ - και οι οποίες, μετά την αποκάλυψη ότι το «παιχνίδι ήταν στημένο», είχαν άδοξο τέλος - ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι η ΠΑΣΥ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους μικρομεσαίους αγρότες που συμμετέχουν σ' αυτές, αλλά δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι μ' αυτόν τον τρόπο, στην ουσία, στρέφονται κατά των δικών τους συμφερόντων...